sluiten

overige nieuwsberichten

Trainingen kerstvakantie

Van 22 december t/m 5 januari zijn er geen trainingen.

  John Veldhuizen, 06-12-2019

  Lu Gia Jen logo
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  blah

  blah

  John Veldhuizen, overige - 25-02-2016

  14 september start de Grote Clubactie

  Zaterdag 14 september zal het startschort voor de verkoop van de Grote Clubactieloten worden gegeven. Dit gebeurt tijdens de inloop - en kennismakingsochtend met gratis koffie, thee en limonade die voor de wijk Leyenburg in het kader van het Buurthuis van de Toekomst wordt georganiseerd. Er valt van alles te beleven. Kom dus ook en steun je club!

  John Veldhuizen, overige - 10-09-2013

  Nieuwsbrief april-mei 2013

  Download de Lu Gia Jen nieuwsbrief:http://lugiajen.nl/assets/files/nieuwsbrief-2013-2.pdf

  John Veldhuizen, overige - 12-04-2013

  Nieuwjaarsreceptie 5 januari

  De Lu Gia Jen Nieuwjaarsreceptie vindt plaats op zaterdag 5 januari 2013, De aanvang is 16:00 uur en iedereen die Lu Gia Jen een warm hart toedraagt is welkom.
  Naast de gelegenheid om elkaar het allerbeste te wensen, zullen tevens de beste sporters over het jaar 2012 bekend worden gemaakt.

  John Veldhuizen, overige - 04-01-2013

  Sudama en Iris naar NK senioren

  Tijdens het NKT in Eindhoven wist Sudama zich met goed en soms showvol judo te plaatsen voor het NK senioren. Sudama gaat op 20 oktober in Rotterdam de strijd aan met 7 andere judoka's om de landstitel in de klasse -60 kg.
  Iris Boender was 1e reserve in de damesklasse -78 kg en door het geblesseerd uitvallen van een van de geplaatste judoka's zal zij eveneens op het de nationale titelstrijd acte de présence geven.
  Helaas kon Danny van der Linden zijn vorm op het DK niet voortzetten.

  John Veldhuizen, overige - 07-10-2012

  Piet Braken judotoernooi Reuver Limburg

  Een behoorlijk aantal lugiajenners maakten de reis naar het altijd mooie Limburg. De resultaten waren redelijk tot goed.
  1e plaats: Daan van Zeijl
  2e plaats: Ben Schuurman / Lola van Zeijl
  3e plaats: Koen van Zeijl / Pablo Vermeulen / Bas Houwing / Emma Buitelaar / Tim Houwing
  Helaas moest Jay Bissumbhar geblesseerd afhaken in de strijd om het brons.

  Fred Krijgsman, overige - 07-10-2012

  Uitreiking Haags Goud keurmerk

  Wethouder Karsten Klein van Jeugd, Welzijn & Sport heeft zondag in sporthal ’t Zandje het Haags Goud keurmerk aan onze voorzitter Rick de Kwant uitgereikt. Hiernaast ontvingen nog eens elf andere vertegenwoordigers van Haagse topsportclubs het keurmerk namens Den Haag Topsport.
  In opdracht van de gemeente Den Haag zorgt Den Haag Topsport voor de uitvoering van het gemeentelijk sportbeleid. Een onderdeel daarvan is toekenning van het Haags Goud keurmerk.
  Haags Goud is een campagne om de Haagse topsport meer onder de aandacht te brengen en ondersteuning te geven. Clubs die zich onderscheiden en op verschillende onderdelen meer kwaliteit leveren, krijgen een extra podium. Ook heeft het tot doel om jonge talenten te motiveren en te stimuleren om hun doelen na te streven. Uiteindelijk zou dat moeten leiden tot het halen van goud op bijvoorbeeld de Olympische Spelen.
  Op de vraag waarom deze twaalf clubs zijn uitverkoren, antwoordde wethouder Karsten Klein: “Deze twaalf clubs spelen zij op het hoogste niveau en zijn goed bezig met talentontwikkeling. Middels dit keurmerk zijn ze herkenbaar en worden ze door Den Haag Topsport ondersteund waar het gaat om talentontwikkeling en zorgen dat de talenten ook bij de clubs blijven spelen. Die ondersteuning houdt in; kennisontwikkeling, hoe behoud je mensen voor je club, maar het kan ook financiële ondersteuning zijn om talenten te begeleiden en op te leiden.” Een korte impressie is te zien op: http://www.youtube.com/watch?v=mp1FSN8_LRo&hd=1

  John Veldhuizen, overige - 24-09-2012

  2 judoka's ZH kampioen en 6 naar NKT

  Danny van der Linden (-66kg) en Iris Boender (-78kg) behaalden de titel bij de DK-senioren van Zuid Holland. Vooral voor Danny een mooie prestatie omdat dit zijn 1e titel is. Iris raakt er aan gewend, maar ook voor haar zeer goed na haar operatie. Chabeli Arenberg Peeters (-52kg) werde 2e, Sudama Chowhari (-60kg) werd 3e en Melissa Jol (-57kg) evenals Daisy Kruidenier (-63kg) behaalden de 4e plaats. Samen met Marc Dijkhuizen (4e in de -100kg) van Gouweleeuw mogen zij deelnemen aan het NKT.

  Fred Krijgsman, overige - 23-09-2012

  Goede start judoka's in teamwedstijden

  Onder de vlag van Judo Team Haaglanden werden uitstekende resultaten behaald.
  Met 2 teams per klasse -10 en -12 werd 3x de laatste 8 bereikt en één team wist via de verliezersronde een 2e plek te behalen.
  Het senioren mixteam startte overdonderend door alle wedstrijden te winnen en staat daarmee aan de leiding in de 1e klasse.
  Het team -17 evenaarde het resultaat van ca. 5 jaar terug door brons te veroveren.

  Fred Krijgsman, overige - 16-09-2012

  In memoriam: Rafal Przytula

  In memoriam: Rafal Przytula

  Vanaf de site van de Judo Bond Nederland (JBN) het trieste bericht gelezen dat Rafal Przytula bij een auto-ongeluk is overleden. Przytula was een veelbelovende judoka bij de junioren, met als hoogtepunt een bronzen medaille op de Europese kampioenschappen judo voor junioren in 2003. Rafal Przytula is slechts 28 jaar oud geworden...
  Rafal is lid geweest van Lu-Gia-Jen en onder andere één van onze Nederlands kampioenen. Hij is uit dezelfde lichting als Glenn Bolleboom en Vincent Krijgsman en zij behaalden samen vele successen.
  Namens Lu-Gia-Jen wensen wij de naasten, met name Jarek en Darek, veel sterkte toe bij dit plotselinge verlies. Bij een aantal van ons zal Rafal altijd in onze herinneringen voortleven als een goed judoka en bovenal een aardige jongen die natuurlijk veel te vroeg van ons is afgenomen.

  Fred Krijgsman, overige - 11-07-2012

  Inhaal graduaties (examens) judo

  Op woensdagmiddag 4 juli a.s. wordt van 16:00 - 17:00 uur een inhaalgraduatie gehouden om alsnog graduatie te doen voor de volgende slip of band.

  Fred Krijgsman, overige - 02-07-2012

  Strandtraining Lu-Gia-Jen

  Strandtraining Lu-Gia-Jen

  Maandag 2 juli strandtraining Lu-Gia-Jen (let op! niet te verwarren met de Haaglanden strabndtraining van komende donderdag)
  17:00 uur verzamelen ingang duinen Savornin Lohmanlaan/Laan van Poot.

  Fred Krijgsman, overige - 02-07-2012

  Inhaal graduaties (examens) judo

  Op woensdagmiddag 4 juli a.s. wordt van 16:00 - 17:00 uur een inhaalmogelijkheid geboden om alsnog graduatie te doen voor de volgende slip of band.

  Fred Krijgsman, overige - 20-06-2012

  Graduaties (examens) judo

  Zaterdag 16 juni 2012 ( judoka’s met de witte band t/m bruine slip)
  • 11.00 – 12.00 uur judoka’s 4 en 5 jaar ( zaterdag groep )
  • 12.00 – 13.00 uur judoka’s 6 jaar
  • 13.00 – 14.00 uur judoka’s 7 jaar
  • 14.00 – 15.00 uur judoka’s 8 jaar
  • 15.00 – 16.00 uur judoka’s 9 jaar en ouder

  Maandag 18 juni 2012 ( judoka’s vanaf gele band t/m blauwe band + bruine slip)
  • 17.00 – 18.30 uur judoka’s gele band t/m 9 jaar
  • 18.30 – 20.00 uur judoka’s gele band 10 jaar en ouder + oranje band
  • 20.00 – 21.30 uur judoka’s groen + blauwe band

  Dinsdag 19 juni 2012
  • 20.00 – 21.30 uur senioren

  Fred Krijgsman, overige - 15-06-2012

  Teamwedstrijden Groningen succesvol

  Tijdens het sterk bezette teamtoernooi in Groningen werd met 4 teams meegedaan.
  In de vroege ochtend (05:00 uur vertrek) was het team -15 jaar jongens al present. Hoewel zij de 1e wedsrijd verloren kwamen zij sterk terug en verloren helaas de strijd om plek 3/4.
  Daarna was het de beurt aan de jongens -17 en het mixteam -12. Het team -17 verloor van Kenamju in de 2e wedstrijd maar ook zij kwamen zeer sterk terug en pakte, ondanks het thuisvoordeel, uiteindelijk ook het team van Groningen in de strijd om de 3e plek. Ondertussen was het mixteam -12 al over iedere tegenstander heen gegaan en werd de kortste weg genomen naar het podium met uiteindelijk het kampioenschap als resultaat. Het mixteam -10 jaar zat in een poule met 7 teams. De 1e wedstrijd werd nipt verloren en ook zij startte met de opmars door de overige 5 partijen te winnen. Uiteindelijk resulteerde dit ook in een kampioenschap. Wederom werd getoond dat we over een sterke jeugd beschikken. In het verenigingsklassement moesten we Kenamju net voor laten gaan.
  Alle judoka's nog van harte gefeliciteerd!

  Fred Krijgsman, overige - 11-06-2012

  Naomie Heesen en Wouter Visser geslaagd

  In Wijk bij Duurstede wist Naomie haar diloma als jeugdjudoleraar en Wouter Visser die van judoleraar B te behalen. Beiden van harte gefeliciteerd!

  Fred Krijgsman, overige - 10-06-2012

  Nieuwe danhouders

  We kunnen weer een aantal nieuwe danhouders (1e en 2e) verwelkomen.
  1e dan Evelien Berndsen
  2e dan Naomie Heesen / Johan de Vries en Danny van der Linden.
  Allen lieten een goed tot perfect examen zien en waren bijna allemaal voortijdig klaar. Allemaal van harte gefeliciteerd en de club is trots op jullie.

  Fred Krijgsman, overige - 21-05-2012

  Haaglanden jeugdteams 2e en 3e van NL

  In een door de JT Haaglanden supporters omgebouwde oranjevesting begonnen de teams jongens en meisjes -12 jaar fantastisch. De jongens kwamen in de 2e wedstrijd net iets tekort tegen de latere kampioen Hercules, maar in de wedstrijd om het brons was de 5-0 overwinning heel duidelijk.
  De meiden -12 stormde naar de finale en hier was het team van Geelhoed dat er met de winst vandoor ging. De kansen lagen er voldoende, maar ook de laatste seconden tellen.
  De teams -15 jongens redden het niet na een zware loting. Toch kunnen wij de toekomst met deze groep zonnig tegemoet zien. De meiden daarentegen hadden ons al verrast met plaatsing en bleven ons verrassen door voor het brons te mogen judoën. Helaas verloor het team deze wedstrijd met 3-2. Ze waren er dichtbij en ook van hen gaan we volgend jaar weer horen.
  Na afloop een klein feestje gevierd en we kunnen samenvatten dat we ons zowel op sportief gebied als op het sfeermakend terrein (supporters) hebben laten zien. Volgend jaar zijn we er gewoon weer bij.

  John Veldhuizen, overige - 21-05-2012

  Stage Kobujutsu

  Op zaterdag 26 mei 2012 vindt er een stage ryu kyu kobujutsu plaats olv Jan Bezemer en Ed Abrahams. Thema Tekko.
  Tussen 09.00-11.00 uur in de dojo van Lu Gia Jen.Kosten 10 euro pp. Lu Gia Jen leden 5 euro pp aan de de dojo te voldoen.

  Red., overige - 20-05-2012

  Instaptoernooi judo Overbosch mei 2012

  Zaterdag 12 mei 2012 was het dan weer het Overbosch Instaptoernooi, het toernooi voor de beginnende wedstrijdjudoka's.
  Hiervan waren er bij de allerkleinsten 15 inschrijvingen waarvan er 13 zijn op komen dagen; 10 kinderen van Lu-Gia-Jen en 3 van Verburch.
  Van deze eerste groep hebben de volgende kinderen genoeg punten gehaald om een nieuwe JudoBond-badge te verdienen:
  - Vincent van der Stoel; 3x gewonnen met ippon = oranje badge (100+ punten)
  - Jesper Verbeek; 4 wedstrijden waarvan 1 verloren en 3 gewonnen met ippon = oranje badge (100+ punten)
  Jongens goed gejudood en nu doorgaan met trainen en op naar de groene badge (150+ punten)
  De volgende kinderen hebben net geen volgende kleur badge gehaald maar krijgen deze volgende keer reeds bij binnenkomst (=10+ punten):
  - Miguel Fransen; 4 wedstrijden waarvan de eerste verloren en daarna 3x winst
  (2x wa-za-ari en 1x ippon)
  - Julie van Wingerden; 3x gewonnen met ippon maar net niet genoeg punten!
  Sommige andere kleintjes hebben ippons gescoord (Nazir, Max) en anderen hebben niets gewonnen maar wel veel geleerd en gaan de volgende keer zeker wedstrijdjes winnen als ze maar goed blijven trainen. Dit geldt voor Brian, Dinand en Jim; jullie kunnen trots zijn dat jullie er stonden en de volgende keer leggen jullie vast wel een tegenstander op zijn rug!
  Overigens heeft Jim wel zijn blauwe badge gekregen nadat was doorgegeven dat er iets niet klopte aan de puntentelling.
  Bij deze groep heeft Richelle File de 300 punten grens bereikt en kreeg zij dus naast de zwarte JudoBond-badge ook het felbegeerde tegeltje! Gefeliciteerd Richelle en doorgaan zo!

  Bij de volgende groep waren er 10 inschrijvingen waarvan er 9 zijn komen opdagen.
  Helaas heeft er van deze groep niemand een volgend badge gehaald alhoewel er een enkeling wel zeer dichtbij was:
  - Michael van Dijk 3 wedstrijden waarvan 2x winst met ippon en 1x verlies
  - Nicky Fransen 4 wedstrijden en net als broer Miguel de eerste verliezen maar daarna goed teruggekomen en 3x winst (2x ippon en 1x scheidsrechter die besliste)
  - Kyle Poetiray 4 zware wedstrijden; 3x verloren waarvan 1x erg nipt maar ook 1x winst met ippon!
  - Robin Bilkes 3x verloren maar erg goed gejudood zeker als je weet dat hij net in de -15 zit en van onderen aan weer zich op moet gaan werken.
  - Quico van den Berg; 2x winst en 1x verlies……maar stond op 175 punten en zou dus volgens mij zijn blauwe badge moeten hebben gekregen?????
  Gaan we effe checken Quico en anders zeker de volgende keer!
  De anderen waren allen van Vredenburch.

  Omdat de meeste coaches die er gewoonlijk bij zijn (Ian, Shelley, Fred, Hugo, Wouter, Mellissa e.a.) andere verplichtingen hadden waren een aantal jeugdtalenten gevraagd om deze taak op zich te nemen, dit waren Evelien, Emma en Timo en ondergetekende.
  Een groot compliment naar deze jeugdige begeleiders die even moesten wennen maar daarna langs de mat zaten alsof ze dit al jaren deden. Ik hoop jullie ook bij volgende toernooien steeds vaker langs de mat als coach aan het werk te mogen zien evenals andere talentvolle jeugdige judoka’s!

  Sportieve groeten,
  Erik Fransen

  John Veldhuizen, overige - 18-05-2012

  karate wedstrijdtraining vervalt

  Ivm de open rotterdam cup op 12 mei komt de karate wedstrijdtraining van 16.00 - 17.30 te vervallen.

  Kim Hirdes, overige - 12-05-2012

  C1000 zegels voor de jeugddag

  Elk jaar gaan we met de kids van de judo een dagje weg. Dit jaar willen we naar drievliet en nu hebben ze bij de C1000 een actie waarbij zegels(stickers) krijgt bij je boodschappen en met 5 stickers krijg je 5,- korting.
  Als je ze zelf wil gebruiken is dat natuurlijk ook goed, maar als je ons wilt helpen inzamelen--> heel graag!

  Geef je stickers aan mij of als je op de club komt leg ze dan achter de bar.

  Alvast heel erg bedankt.

  Red., overige - 09-05-2012

  SUPPORTERSREIS NK TEAMS 20 MEI

  Op 20 mei doet Judoteam Haaglanden mee aan de finaleronde NK teams te Beverwijk. Hiervoor hebben zowel de jongensteams -12 en -15, als de meisjesteams -12 en -15 zich geplaatst. De heren senioren gaan één dag eerder proberen om in de Hoofdklasse te blijven in Nijmegen.
  In alle categorieën gaan we dus voor het hoogst haalbare en wel het kampioenschap van Nederland.
  Dit jaar organiseren we naar de finales in Beverwijk een supportersreis. De kosten hiervoor bedragen € 20,-- (speciale combiregeling).
  Hiervoor krijgt u het volgende aangeboden:
  - Busvervoer Den Haag – Beverwijk v.v.
  - Haaglanden T-shirt
  - Entree sporthal
  - Veel sfeer
  Let op! Deze aanbieding geldt voor de eerste 60 personen (excl. judoka’s) die zich aanmelden.
  De judoka’s die in de teams (-12 en -15) uitkomen of de voorronde hebben meegedaan gaan uiteraard geheel gratis mee. Zij moeten zich wel aanmelden!
  Aanmelden d.m.v. mail naar: krygsman@ziggo.nl
  De betaling dient vóór 20 mei op de volgende rekening binnen te zijn:
  457392681 t.n.v. Judo Club Lu-Gia-Jen te Den Haag o.v.v. supportersreis 20 mei + namen supporters

  Fred Krijgsman, overige - 09-05-2012

  Unieke prestatie JT Haaglanden

  In onze eigen dojo werd op 28 april de laatste ronde van de jeugdcompetitie ZH gehouden. Onder de vlag van JT Haaglanden kwamen zowel de jongens al de meisjes -15 goed voor de dag. De jongens wisten hun leidende positie te behouden en werden kampioen. Dit lieten de meiden niet op zich zitten en in de finale tegen Mahorokan maakte Emma Buitelaar het beslissende (volle)punt. Ook zij werden dus kampioen.
  Hierdoor zal JT Haaglanden waarschijnlijk als enige club ooit op het NK op 20 mei in alle 4 de categorieën met een vertegenwoordigend team uitkomen. Dit gaat plaatsvinden in Beverwijk. Dat worden volle bussen!!

  Fred Krijgsman, overige - 29-04-2012

  zaterdag na 12:00 uur geen judotraining

  I.v.m. de jeugdteamcompetitie gaan de judotrainingen na 12:00 uur niet door.
  Natuurlijk mag j wel komen kijken en de teams van JT Haaglanden aanmoedigen.

  Fred Krijgsman, overige - 28-04-2012

  In memoriam Peter Wewengkang

  Op eerste paasdag is sensei Peter Wewengkang overleden. Hij is 63 jaar geworden. Een groot verlies binnen het karate.

  Wij wensen Ramon, Tamara, JKA Nederland en de leerlingen van Karate Do Weng heel veel sterkte.  Kim Hirdes, overige - 10-04-2012

  Lola van Zeijl brons op NK judo -17

  In Tilburg wist Lola van Zeijl in de leeftijdsklasse -17 (40kg) nu wel het brons te veroveren. Een maand eerder lukte dit net niet bij de -15.
  Van harte gefeliciteerd!!!
  Timo van der Meer (+90kg) verloor om brons en werd 5e, Simeon Catharina (-73kg) en Bruno Le Griep (-73kg) werden beiden 7e evenals Erminio Heesen (-55kg).

  Fred Krijgsman, overige - 08-04-2012

  3 x Nederlands Studenten Kampioen 2012

  In Enschede was het een zeer mooie LGJ dag. In de ochtend wist Iris Boender overtuigend de titel op te eisen door alleen maar fraaie ippons te scoren.
  Dennis moest er hard voor knokken, maar ook hij verdiende de titel in de -81 kg klasse.
  Danny van der Linden kon nu niet achterblijven. Hoewel de druk hoog was wist ook hij de titel in de -73 kg op te eisen. Ook Mark Spijker kwam in deze klasse uit en moest na één nederlaag en overwinning een hansoku make incasseren voor het been pakken.
  Al met al een prachtig resultaat en 3 gelukkige titelhouders. Gefeliciteerd!

  Fred Krijgsman, overige - 25-03-2012

  Teams JTH -12 jaar naar NK

  Twee teams van Judo Team Haaglanden wisten zich afgelopen zaterdag te plaatsen voor het NK dat op 19 mei in Beverwijk zal worden georganiseerd.

  De meisjes tot twaalf jaar pakten met overmacht in sporthal Overbosch de districtstitel.
  De jongens tot twaalf jaar werden tweede achter Nobel.
  Gelet het feit dat alleen de nummers één van de zeven JBN-districten zich voor het NK kunnen plaatsen leek het erop dat het jongensteam dit jaar voor het eerst niet naar het NK zou gaan.
  Als regerend Nederlands kampioen van 2011 hadden zij zich echter al geplaatst, waardoor dit team alsnog de strijd aan kan gaan om de titel te prolongeren.

  John Veldhuizen, overige - 21-03-2012

  tijden 4-seizoenentoernooi lente

  Groep 2004/2005
  weging 08:45-09:30 uur
  aanvang 09:45 uur

  Groep 2006/2007
  weging 10:00-10:30 uur
  aanvang 10:45

  Groep 2002/2003
  weging 11:45-12:30 UUR
  aanvang 12:45 uur

  Groep 2000/2001
  weging 14:15-14:30 uur
  aanvang 15:00 uur

  Fred Krijgsman, overige - 17-03-2012

  Judoka's scoren op DK-17 (5x NK-plaats)

  Maar liefst 8 judoka's hebben een prijs behaald op het DK -17 en hiervan mogen er 5 naar het NK te Tilburg.
  Meest opvallende was de dubbel in het gewicht -73 kg. Simeon Catharina en Bruno Le Griep beslisten onderling wie 1e of 2e zou worden. Simeon mocht als kersverse vice kampioen -15 de titel mee naar huis nemen. Belangrijker is dat beiden bij de beste 14 op het NK staan in de -73kg.
  Erminio Heesen behaalde zilver in de klasse -55 kg, maar moest hier wel voor knokken tegen clubgenoot Pablo Vermeulen. Pablo mocht een 3e prijs in ontvangst nemen.
  In de klasse -40 kg eiste Lola van Zeijl de titel op en in de +90 kg deed Timo v.d. Meer hetzelfde. Zij hadden allebei geen tegenstanders.
  In de klasse -50 behaalde Koen van Zeijl net geen NK plek. Hij werd 3e en wist Ben Schuurman te verslaan om het brons en die werd dus 4e.
  De andere deelnemers: Phawan Chowhari, Toby Hensrikman, Raymon de Vos en Saafir Berkhuijsen wisten niet tot het podium te komen.
  Alle NK-gangers succes gewenst in Tilburg.

  Fred Krijgsman, overige - 17-03-2012

  Simeon pakt zilver op NK -15.

  Simeon Catharina is er net niet in geslaagd om op het NK judo tot 15 jaar de titel te veroveren. In de klasse boven de 66 kg. verloor hij in een spannende finale nipt met een yuko van zijn Noord Hollandse opponent Jason Michel.

  Lola van Zeijl ging in de klasse tot 40 kg. voortvarend van start. Haar opmars werd pas in de halve finale gestuit, waarna ze jammer genoeg ook de strijd om het brons verloor.

  In de klasse tot 66 kg. behaalde Raymon de Vos de kwartfinale waarin hij verloor van de latere nummer twee Doeke Faber. Na zich in de herkansing goed te hebben terug gevochten miste hij door verlies in de laatste herkansingsronde de strijd om het brons.

  Ook debutante Emma Buitelaar liet zich in Eindhoven van haar beste kant zien. Na verlies in de achtste finale, wist ze in de herkansingsronde één partij te winnen, waarna voor haar het doek viel.

  Fred Krijgsman, overige - 12-03-2012

  Titels ZH-15 judo voor Lola en Simeon

  Tijdens het ZH kampioenschap beleefde Lola van Zeijl (-40kg) een betere dag dan een jaar geleden. Toen werd ze op weg naar een NK plaats gediskwalificeerd. Nu wist ze ondanks een mindere voorbereiding met een goede vechtlust de titel op te eisen.
  Simeon Catharina (+66kg) pakte zijn 3e districtstitel op rij. Duidelijk was dat hij een maatje te groot is voor dit toernooi. Hij zal zich nu moeten meten met de andere podiumkandidaten op het NK.
  Emma Buitelaar (-57kg) veroverde zilver en krijgt er zichtbaar meer lol in. Nu de spanning weg is komen de resultaten ook.
  Raymon de Vos liet zijn kans op de titel glippen door het been van een tegenstander te pakken en daardoor deze partij verloor. De overige partijen werden in winst omgezet en zilver is dan toch een goed resultaat.
  Bovenstaande vier judoka's gaan in maart naar Eindhoven om te acteren op het NK.
  Net buiten de prijzen vielen Shane Leilis en Bimar Oldenstam. Zij maakten evenals Jay Smid een prima indruk en zij zullen volgend jaar misschien podiumplaatsen opeisen.
  Voor Rachel Ramautar, Caya de Haan, Saafir Berkhuijsen, Julian Vogelzang en Tim Houwing zat het niet allemaal mee. Hiervan was het knap dat in ieder geval Julian zich met veel inzet goed staande wist te houden. Voor de anderen was loting, beslissing of de vorm van de dag hetgeen hen afhield van een goed resultaat.

  Fred Krijgsman, overige - 26-02-2012

  judolessen in de voorjaarsvakantie

  In de voorjaarsvakantie zullen de reguliere lessen op de maandag en donderdag vervallen. Kinderen kunnen hiervoor in de plaats op de woensdag trainen. Zie het lesrooster voor de tijden.

  Ian de Man, overige - 23-02-2012

  Inhaalgraduties JUDO 22 februari

  Op woensdag 22 februari a.s. worden van 16:00 - 18:00 uur de inhaalexamens afgemomen.
  Zorg dat je op tijd bent en een schoon wit judogi aantrekt.
  Succes!!!!!!!!!!

  John Veldhuizen, overige - 14-02-2012

  Sudama Chowhari 2e dan judo

  Zaterdag 11 februari behaalde Sudama zijn 2e dan judo. Samen met zijn uke Rody Zuidgeest lieten zij een perfect examen zien. Zij hoefden hun examen niet eens geheel af te ronden van de examencommissie.
  Kortom, ook Sudama en Rody zijn een prima visitekaartje geweest.
  Sudama van harte gefeliciteerd!

  Fred Krijgsman, overige - 11-02-2012

  Evelien Berndsen pakt brons NK judo

  Chabeli Arenberg Peeters, Evelien Bernden en Timo v.d. Meer deden mee aan het NK judo -20.
  Chabeli (-52 kg) verloor weliswaar haar eerste partij, maar knokte zich goed terug. Twee maal werd de winst goed gepakt en na een voorsprong moest zij helaas aftikken om voor het brons te mogen judoën (7e plek).
  Evelien (-70 kg) startte gelijk als Chabeli met verlies, maar kwam hierna heel sterk terug. De een na de ander vloog er met ippon af en zo ook haar eerste tegenstandster. Om het brons leek het even mis te gaan, maar ook hier sloot zij af met een prima punt. Winst was niet alleen de bronzen medaille. Nee meer nog het feit dat twee angstgegners nu duidelijk waren verslagen. Een ticket voor Erfurt is hiermee zeker en daarmee veilig gesteld.
  Timo had het heel zwaar in de +100 klasse. Timo zelf is pas 16 en zijn tegenstanders 2 of 3 jaar ouder en kilogrammetjes zwaarder. Timo weerde zich goed en werd ook 3e maar kreeg geen medaille wegens te weinig tegenstanders.

  Fred Krijgsman, overige - 11-02-2012

  3 judoka's naar NK -20 Nijmegen

  Tijdens de districtskampioenschappen behaalden 4 judoka's het podium.
  Twee kampioenen Evelien Berndsen (-70 kg) was oppermachtig en sloot alle partijen met ippon af. Timo van der Meer hoefde alleen voor de huldiging zijn judogi aan te trekken. Iedereen was waarchijnlijk bang van Timo.
  Chabeli Arenberg Peeters behaalde zilver en is ondertussen ervaren in het behalen van het NK.
  Erminio Heesen wist met brons een goed resultaat neer te zetten.
  Voor Rody Zuidgeest, Jelle Geurts, Rick Glorie en Naomie Heesen zat het er dit keer niet in. Laatsgenoemde had nog ver kunnen komen, maar door een onoplettendheidje belandde zij in een houdreep.
  Chabeli, Evelien en Timo veel succes toegewenst op zaterdag 11 februari te Nijmegen.

  John Veldhuizen, overige - 30-01-2012

  Graduaties (examens) JUDO

  zaterdag 4 februari:
  11:00-12:00 judoka's 4+5 zaterdaggroep

  zondag 5 februari:
  10:30-12:00 judoka's 6 jaar
  12:00-13:30 judoka's 7 jaar
  13:30-14:30 G-judo
  14:30-15:30 judoka's 8 jaar
  15:30-16:30 judoka's 9 jaar en ouder

  maandag 6 februari:
  17:00-19:00 judoka's gele band t/m 9 jaar
  19:00-20:30 judoka's geel 10 jaar en ouder + oranje band
  20:30-22:00 judoka's groen + blauw

  dinsdag 7 februari:
  20:00-21:30 senioren

  woensdag 8 februari:
  13:00-14:00 judoka's 4+5 woensdaggroep

  Let op!
  schoon judopak, kort geknipte nagels en alleen een wit judopak is toegestaan.

  Fred Krijgsman, overige - 30-01-2012

  Huldiging Lu Gia Jen & JTH op sportgala.

  In het Scheveningse AFAS Circustheater zijn maandagavond naast, de Haagse sportman, sportvrouw, sporttalent, sportploeg en coach van het jaar, ook de judoka’s van Judoteam Haaglanden gehuldigd. Het team van Haaglanden veroverde vorig jaar, bij zowel de jeugd als de senioren de nationale titel tijdens de JBN Teamkampioenschappen in Nijmegen. Hierdoor behoorden zij tot de ruim 300 sporters die tenminste nationaal kampioen zijn geworden in 2011. Onze judoka’s kregen uit handen van een ADO Den Haagspeler naar keuze stuk voor stuk geëerd met een medaille.
  Ook Lu Gia Jenners Melissa Jol (jiu jitsu) en Jason Gawke (judo) werden vanwege hun individuele Nederlandse titels door de gemeente Den Haag in het zonnetje gezet.

  Alle foto’s zijn te zien op: https://picasaweb.google.com/MargaRick1

  John Veldhuizen, overige - 28-01-2012

  Jeugdteams Judo zilver en brons

  Op het jaarlijkse CIOS toernooi in Haarlem heeft Lu-Gia-Jen haar visitekaartje weer afgegeven. Met goed en verzorgd judo wisten beide ingeschreven teams beslag te leggen op een prijs (zilver en brons. Beide teams verloren slechts op judopunten van de kampioen (wedstrijdpunten was 4 tegen 4).
  Een goed resultaat en een leuke dag voor judoka's en ouders.

  Fred Krijgsman, overige - 23-01-2012

  GELUKKIG NIEUWJAAR

  Lu Gia Jen wenst iedereen een gezond, gelukkig en sportief 2012! Op zaterdag 7 januari is er vanaf 16:00 uur op de traditionele nieuwjaarsreceptie de gelegenheid om deze wensen ook persoonlijk uit te wisselen.

  John Veldhuizen, overige - 01-01-2012

  Clubkampioenschappen Judo

  G-judoka's:

  Poule 1 -> 1e Jashwand Autar, 2e Sander Emmerink, 3e Lisanne van Staveren

  Clubkampioen: Jashwand Autar

  Geboren 2006/2007:

  Poule 1 -> 1e Sami Barin, 2e Brian Jarmohamed, 3e Charley Bissumbhar, 4e Lorena van Dijk
  Poule 2 -> 1e Dinan van der Kruk, 2e Finn Mesters, 3e Nasir de Torbal, 4e Sidney Mol
  Poule 3 -> 1e Joshua Minkman, 2e Dylan de Haas, 3e Sky Willems, 4e Caspar Pouleyn

  Clubkampioen: Dinand van der Kruk

  Geboren 2005:

  Poule 1 -> 1e Daamin Nacerm 2e Max Huf, 3e Jayash van Veelen, 4e Igor Kotik-Lukasz, 5e Lynn Noormann
  Poule 2 -> 1e Jesper Verbeek, 2e Yasir Moniri, 3e Max Hafkenscheid

  Clubkampioen: Jesper Verbeek

  Geboren 2004:

  Poule 1 -> 1e Miguel Fransen, 2e Shayan Ajdadi, 3e Maximus Hampel, 4e Milou van Deventer
  Poule 2 -> 1e Jim Adam, 2e Rayaan Ramadan, 3e Sven Hofland, 4e Jari Minkman

  Clubkampioen: Miguel Fransen

  Geboren 2003:

  Poule 1 -> 1e Lars Veerman, 2e Tim Mesters, 3e Julie van Wingerden, 4e Ryan Korst, 5e Rick Veerman
  Poule 2 -> 1e Bas Houwing, 2e Daan van de Panne

  Clubkampioen: Bas Houwing

  Geboren 2002:

  Poule 1 -> 1e Lars Boot, 2e Michael van Dijk, 3e Richelle File, 4e Levi Noormann, 5e Chris Noormann
  Poule 2 -> 1e Jay Bissumbhar, 2e Luc Houwing, 3e Jasper Hooft, 4e Nicky Fransen, 5e Kelvin Fuchs

  Clubkampioen: Jay Bissumbhar

  Geboren 2000-2001 (-12 jaar):

  Poule 1 -> Robin Bilkes, 2e Quico van den Berg, 3e Mylan Janzen, 4e Remco de Vos

  Clubkampioen: Robin Bilkes

  Geboren 1997-1999 (-15 jaar):

  Poule 1 -> 1e Tim Houwing, 2e Bimar Oldenstam, 3e Caya de Haan
  Poule 2 -> 1e Ben Schuurman, 2e Raymon de Vos, 3e Phawan Chowhari, 4e Shane Leilis

  Clubkampioen jongens: Ben Schuurman
  Clubkampioen meisjes: Caya de Haan

  Fred Krijgsman, overige - 19-12-2011

  Overbosch Instaptoernooi 3 december 2011

  Eerst nog ff een uitleg over de punten en de oorkonde die er dan aan vast zit. Telkens als 50, 100, 150, 200, 250 punten behaald worden, krijgt de judoka een andere kleur badge en oorkonde uitgereikt. Bij het behalen van 300 punten, zal een zwarte badge en herinneringstegeltje worden uitgereikt en kan de judoka niet langer aan de Instaptoernooien deelnemen.

  De scores zijn als volgt:
  Bij deelname krijg je er altijd 10 punten bij.
  En bij een overwinning met de volgende scores zijn:
  Ippon 10 punten
  Wazari 7 punten
  Yuko 5 punten
  Beslissing scheidsrechter 1 punt

  Alleen als je de partij verliest krijg je geen punten maar deelnemen is natuurlijker belangrijker dan winnen. Dit is dan ook een prima toernooi voor de beginnende wedstrijd judoka om hier aan deel te nemen.

  Verder willen Mellisa en Erik de volgende judoka,s weer hartelijk danken voor hun deelname:

  Julie ongelofelijk hoe zij een partij in gaat.
  Richelle die maar beter en beter blijft worden.
  Jim als we niks gezegd hadden hij gewoon met zijn pet op de mat was gegaan.
  Robin was zeer terecht blij met zijn linkshandige Harai Goshi als je maar relaxt bent.
  Phawan was weer erg gretig en erg snel met zijn Ippon Seio Naga.
  Shane die soms net ff te graag wil maar waar een wil is zijn 300 punten …. nog gefeliciteerd.
  Michael met zijn eeuwige glimlach en je weet het als je maar blijft proberen.
  Quico die zijn eigen tijden heeft met judo, maar gelukkig toch nog kon judoën op zijn tijd.
  Bryan die zijn partijen perfect wist na te vertellen al was hij er wel voor het eerst.
  Kyle waar zijn tegenstanders soms een kop groter waren maar dat maakte voor hem niks uit.
  Fabrizio waar zijn harde training arbeid terug ziet in zijn wedstrijden.


  Tekst: Hugo de Haan en Erik Smid
  Foto's: Erik Smid

  John Veldhuizen, overige - 10-12-2011