sluiten

overige nieuwsberichten

14 september start de Grote Clubactie

Zaterdag 14 september zal het startschort voor de verkoop van de Grote Clubactieloten worden gegeven. Dit gebeurt tijdens de inloop - en kennismakingsochtend met gratis koffie, thee en limonade die voor de wijk Leyenburg in het kader van het Buurthuis van de Toekomst wordt georganiseerd. Er valt van alles te beleven. Kom dus ook en steun je club!

  John Veldhuizen, 10-09-2013

  Lu Gia Jen logo
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  blah

  blah

  John Veldhuizen, overige - 25-02-2016

  Nieuwsbrief april-mei 2013

  Download de Lu Gia Jen nieuwsbrief:http://lugiajen.nl/assets/files/nieuwsbrief-2013-2.pdf

  John Veldhuizen, overige - 12-04-2013

  Nieuwjaarsreceptie 5 januari

  De Lu Gia Jen Nieuwjaarsreceptie vindt plaats op zaterdag 5 januari 2013, De aanvang is 16:00 uur en iedereen die Lu Gia Jen een warm hart toedraagt is welkom.
  Naast de gelegenheid om elkaar het allerbeste te wensen, zullen tevens de beste sporters over het jaar 2012 bekend worden gemaakt.

  John Veldhuizen, overige - 04-01-2013

  Weegtijden Topjudotoernooi Almere.

  Zondag 25 november aanstaande vindt in de de Topsporthal, gelegen aan de Pierre de Coubertinlaan 7 te 1362 LA Almere, het Topjudotoernooi plaats. Onderstaand de deelnemers met de voor hen van toepassing zijnde weegtijden.

  Wegen van 07.30-08.15 uur voor:
  Vince Broekarts, Isabel van Maren, Max Huf, Miquel Fransen, Koen van Zeijl en Raymon de Vos.

  Wegen van 09.00-09.30 uur voor:
  Pablo Vermeulen en Erminio Heesen.

  Wegen van 11.15-11.45 uur voor:
  Vincent van der Stoel, Mert Kilinc, Jean-Luc Martinot, Naomie Heesen en Evelien Berndsen.

  Wegen van 11.30-12.00 uur voor:
  Jay Smid en Saafir Berkhuijsen.

  Wegen van 12.00-12.30 uur voor:
  Daan van Zeijl, Julie van Wingerden, Nicky Fransen en Remco de Vos.

  Wegen van 12.30-13.00 uur voor:
  Lola van Zeijl.

  Wegen van 14.14-14.45 uur voor:
  Caya de Haan.

  Allemaal veel succes gewenst.

  Hugo de Haan, overige - 09-11-2012

  Weegtijden 4-seizoenentoernooi "herfst".

  Zondag 18 november aanstaande vindt in onze dojo het 4-seizoenentoernooi (judo) plaats. Hierbij wordt onderstaand tijdschema gehanteerd:
  Geboren in 2004/2005 wegen 08.45-09.30
  Geboren in 2006/2007 wegen 10.00-10.30
  Geboren in 2002/2003 wegen 11.45-12.30
  Geboren in 2000/2001 wegen 14.15-14.45
  De wedstrijden starten circa een kwartier na het sluiten van de weging.
  Allemaal veel succes gewenst !

  Hugo de Haan, overige - 07-11-2012

  Nationale Dan examens Aikido  Tijdens de Nationale Dan examens Aikido van 28-10-2012 in de "Sporthal Rustenburg" te Amersfoort (van de Afdeling Aikido van de Judo Bond Nederland), is Jan de Jonge, na een intensief c.q. slopend examen, op voortreffelijke wijze geslaagd
  voor zijn Shodan (1 e Dan/Zwarte band).

  Hij had tijdens het examen, de volledige steun van Martin Groeneveld, welke als Uke fungeerde.

  Jan San, van harte gefeliciteerd met dit prachtige succes !


  Enige tijd later, was Martin Groeneveld aan de beurt voor zijn San Dan (3 e Dan) examen (met Jan de Jonge als Uke). Aanvankelijk leek het er op dat ook hij zijn examen succesvol zou afsluiten.

  Doch de inspanningen van het voorgaande examen als Uke eisten hun tol, zodat hij een paar steekjes liet vallen en af en toe zijn Ma-ai (juiste afstand) niet optimaal benutte. Verder waren zijn technieken, zoals te doen gebruikelijk, van goed gehalte met perfecte balans-verstoringen en perfect wapengebruik.

  Jammer genoeg zal het examen in het komende voorjaar opnieuw moeten worden afgelegd. Ongetwijfeld zal dan de weegschaal naar de andere kant overslaan. Martin San, ga dus door op de ingeslagen weg, want "met tegenslag kunnen omgaan" is een onderdeel van het Aikido.

  Verder dient te worden vermeld dat Iwan Nieuwpoort en Jozsef Barkaszi (bij het onderdeel "meerdere aanvallers"), tijdens beide examens als aanvaller hebben deelgenomen (!)

  Het was, mede voor de aanwezige Lu Gia Jen supporters, een leerzame Aikido-happening.

  Tot op de Aikido-mat.

  Aikido-groet


  Jan Brand, overige - 28-10-2012

  Wereldpremiere van het A-team !

  Een gedeelte van het A-team (lees Aikido-team), zal op zondag 18 november, meezingen
  tijdens het Concert van het Residentiekoor
  (zie de Links; "Zingen, bevorderd krachtige Kiai" alsmede; "Zingen of Zinloos geweld ?") op het Aikido-gedeelte van de site).

  Martin Groeneveld (Bas) en Jan Brand (Tenor), zullen tijdens het zingen bij dit concert op een intensieve manier hun Kokyu-Ryoku & Kiai (!!!) trainen, en het Aikido bij Lu Gia Jen promoten.

  Voor toegangskaarten, kan contact met Iwan van de Afdeling Aikido worden opgenomen.

  Tot op de Aikido-mat (er is immers nog wat ruimte voor u vrij).

  Aikido-groet

  Jan Brand, overige - 26-10-2012

  "The Spirit of Dick Bos & Aikido"

  Tijdens onze Aikido Najaar-stage van zondag 21 oktober, hadden we Steve van Nieuwenhuizen Sensei (de neef van Dick Bos) als gastdocent op de Lu Gia Jen Aikido-mat.

  Het was, zoals verwacht, een uiterst vruchtbare "Budo-stage" waarbij de overeenkomsten tussen het Klassieke Ju Jutsu en het Aikido nog duidelijker zichtbaar zijn geworden.

  De uitwisseling van "Now-How" op boven genoemde stage, werkt als een soort "kruisbestuiving" met de traditionele etiquette hoog in het vaandel.

  De volgende Aikido-stage (onze Winter-stage), zal op zondag 09-12-2012 worden gehouden. Noteer deze datum dus alvast in uw agenda.

  Tot op de Aikido-mat.

  Aikido groet  Jan Brand, overige - 22-10-2012

  Najaar-Aikido-Stage-Lu Gia Jen


  De komende Aikido-stage van zondag 21-10-2012, staat zoals gebruikelijk open voor beginners en gevorderden.

  Tevens merken we op, dat de Stage open staat voor inschrijvingen op Lokaal, Regionaal, Nationaal, en Internationaal Niveau.

  Het Lu Gia Jen-Aikido draagt, ondanks het verdwijnen van onze "Links" op de LGJ-site, bij aan de Public Relations van "De Jonge loot aan de Oude stam" (Lu Gia Jen).

  Wij verwachten u gaarne (zeker als u niet van ver behoeft te komen) tijdens bovengenoemde Aikido Stage op de Lu Gia Jen Aikido-mat aan te treffen.

  Tot op de mat.

  Aikido-groet

  Jan Brand, overige - 15-10-2012

  Sudama en Iris naar NK senioren

  Tijdens het NKT in Eindhoven wist Sudama zich met goed en soms showvol judo te plaatsen voor het NK senioren. Sudama gaat op 20 oktober in Rotterdam de strijd aan met 7 andere judoka's om de landstitel in de klasse -60 kg.
  Iris Boender was 1e reserve in de damesklasse -78 kg en door het geblesseerd uitvallen van een van de geplaatste judoka's zal zij eveneens op het de nationale titelstrijd acte de présence geven.
  Helaas kon Danny van der Linden zijn vorm op het DK niet voortzetten.

  John Veldhuizen, overige - 07-10-2012

  Piet Braken judotoernooi Reuver Limburg

  Een behoorlijk aantal lugiajenners maakten de reis naar het altijd mooie Limburg. De resultaten waren redelijk tot goed.
  1e plaats: Daan van Zeijl
  2e plaats: Ben Schuurman / Lola van Zeijl
  3e plaats: Koen van Zeijl / Pablo Vermeulen / Bas Houwing / Emma Buitelaar / Tim Houwing
  Helaas moest Jay Bissumbhar geblesseerd afhaken in de strijd om het brons.

  Fred Krijgsman, overige - 07-10-2012

  Uitreiking Haags Goud keurmerk

  Wethouder Karsten Klein van Jeugd, Welzijn & Sport heeft zondag in sporthal ’t Zandje het Haags Goud keurmerk aan onze voorzitter Rick de Kwant uitgereikt. Hiernaast ontvingen nog eens elf andere vertegenwoordigers van Haagse topsportclubs het keurmerk namens Den Haag Topsport.
  In opdracht van de gemeente Den Haag zorgt Den Haag Topsport voor de uitvoering van het gemeentelijk sportbeleid. Een onderdeel daarvan is toekenning van het Haags Goud keurmerk.
  Haags Goud is een campagne om de Haagse topsport meer onder de aandacht te brengen en ondersteuning te geven. Clubs die zich onderscheiden en op verschillende onderdelen meer kwaliteit leveren, krijgen een extra podium. Ook heeft het tot doel om jonge talenten te motiveren en te stimuleren om hun doelen na te streven. Uiteindelijk zou dat moeten leiden tot het halen van goud op bijvoorbeeld de Olympische Spelen.
  Op de vraag waarom deze twaalf clubs zijn uitverkoren, antwoordde wethouder Karsten Klein: “Deze twaalf clubs spelen zij op het hoogste niveau en zijn goed bezig met talentontwikkeling. Middels dit keurmerk zijn ze herkenbaar en worden ze door Den Haag Topsport ondersteund waar het gaat om talentontwikkeling en zorgen dat de talenten ook bij de clubs blijven spelen. Die ondersteuning houdt in; kennisontwikkeling, hoe behoud je mensen voor je club, maar het kan ook financiële ondersteuning zijn om talenten te begeleiden en op te leiden.” Een korte impressie is te zien op: http://www.youtube.com/watch?v=mp1FSN8_LRo&hd=1

  John Veldhuizen, overige - 24-09-2012

  2 judoka's ZH kampioen en 6 naar NKT

  Danny van der Linden (-66kg) en Iris Boender (-78kg) behaalden de titel bij de DK-senioren van Zuid Holland. Vooral voor Danny een mooie prestatie omdat dit zijn 1e titel is. Iris raakt er aan gewend, maar ook voor haar zeer goed na haar operatie. Chabeli Arenberg Peeters (-52kg) werde 2e, Sudama Chowhari (-60kg) werd 3e en Melissa Jol (-57kg) evenals Daisy Kruidenier (-63kg) behaalden de 4e plaats. Samen met Marc Dijkhuizen (4e in de -100kg) van Gouweleeuw mogen zij deelnemen aan het NKT.

  Fred Krijgsman, overige - 23-09-2012

  De Aikido-Najaar-Stage, komt er aan

  De herfst is begonnen, dus onze Aikido-Najaar-Stage van zondag 21 oktober staat voor onze Dojo-deur!

  Noteer bovengenoemde datum alvast in uw agenda, zodat u dit jaar (weer) tot onze deelnemers behoort.

  Het zal ook deze keer weer een bijzondere stage worden, want we hebben het voorrecht om Steve van Nieuwenhuizen (familie van Dick Bos) als gastdocent op onze Aikido-mat te mogen ontvangen.

  "Dick Bos", heette eigenlijk Maurice van Nieuwenhuizen. Maurice van Nieuwenhuizen (1912-1998) is de oom van Steve van Nieuwenhuizen en was in de veertiger jaren een uiterst populaire stripfiguur, welke in die tijd als particuliere detective via "de Dick Bos boekjes" met zijn Ju Jutsu Technieken een enorme impact op de toenmalige jeugd had.

  Alfred Mazure (Maz), de auteur van bovengenoemde boekjes, schreef in 1932 al een soortgelijke dag-strip (""De Chef"), als voorganger van de Dick Bos-serie in de "Nieuwe Utrechtse Courant".
  Maz was een leerling van "Dick Bos"(Maurice van Nieuwenhuizen).

  Doordat Maz, tijdens de 2 e Wereldoorlog niet aan de eisen van de bezetter wilde voldoen, werden de boekjes geruime tijd verboden. Maar na de Oorlog was er uiteraard weer "groen licht" om door te kunnen gaan, er kwam zelfs een uitgever/auteur met de naam Lex Brand (!) in beeld.

  Maurice van Nieuwenhuizen, is samen met zijn broer Bob van Nieuwenhuizen, Johan van der Bruggen (mijn voormalige Ju Jutsu Leraar), Ge Koning, Jaap Nauwelaerts de Age (nu 10 e Dan Judo), en John Bontje (mijn voormalige Judo leraar), een uiterst belangrijke pionier
  in het Nederlandse Ju Jutsu en het Judo.


  Ik zelf, was een verwoed verzamelaar van genoemde boekjes, waar ik soms op de meest vreemde manieren aan kwam. Nu in 2012 gebruik ik soms technieken bij het Aikido welke hun oorsprong uit die periode te danken hebben.

  Nu we het toch over het verleden hebben ("onze" Jeugd), wil ik u het volgende niet onthouden ; Jaap Nauwelaerts de Age, "een Senior Student" van Maurice van Nieuwenhuizen, speelde in 1948 als vleugelspeler (rechts buiten) bij de voetbalvereniging HBS tegen het elftal van de "Stormvogels" uit IJmuiden (met Piet Kraak als doelman) op het Houtrustveld aan de Sportlaan te Den Haag. Ik was daar (zonder medeweten van mijn ouders) zoals te doen gebruikelijk, op een goede plaats als toeschouwer aanwezig en was getuige van een voor mij opmerkelijk voorval ; Nauwelaerts, de rechtsbuiten van HBS, wierp een lastige verdediger met een flitsende "Aikido-Techniek" tegen de grasmat. Dat was voor mij als toeschouwer(tje) een onvergetelijk moment. Wat ik bedoel te zeggen is ; Dat we iedere zaterdag in de namiddag een speciale Jeugd-Aikido-Les voor de "Aikido-Kids" verzorgen. Zij behoeven daarvoor dus niet naar een voetbalveld te gaan. Maar "slechts" door de ouders een Inschrijfformulier te laten invullen, dat is dus zo gebeurd.

  But, "back to the main points" now.

  Zie de, door Martin Groeneveld ontwikkelde, Aikido-poster op de Aikido-pagina van de LGJ-site.

  De thema's van de Lu Gia Jen-Najaar-Stage zijn ;
  Kuzushi & Kokyu-Ryoku (Balans & Ademkracht). Kortom, zorg dat u er bij bent!

  Tot op de mat op 21 oktober.

  Aikido groet


  Jan Brand, overige - 23-09-2012

  Goede start judoka's in teamwedstijden

  Onder de vlag van Judo Team Haaglanden werden uitstekende resultaten behaald.
  Met 2 teams per klasse -10 en -12 werd 3x de laatste 8 bereikt en één team wist via de verliezersronde een 2e plek te behalen.
  Het senioren mixteam startte overdonderend door alle wedstrijden te winnen en staat daarmee aan de leiding in de 1e klasse.
  Het team -17 evenaarde het resultaat van ca. 5 jaar terug door brons te veroveren.

  Fred Krijgsman, overige - 16-09-2012

  Conditietraining wedstrijdjudoka´s.

  Ter herinnering: voor de wedstrijdjudoka´s die hiervoor zijn uitgenodigd wordt met ingang van dinsdag 28 augustus aanstaande van 18.30-19.30 uur de wekelijkse conditietraining hervat.

  Hugo de Haan, overige - 24-08-2012

  Inschrijven judowedstrijden/toernooien.

  Op de homepage van de website lugiajen.nl staat het meest recente overzicht van judowedstrijden en toernooien. In het formulierenrek staan overzichten opgesteld per leeftijdscategorie. Zorg voor tijdige inschrijving om teleurstellingen te voorkomen. Neem voor verdere informatie contact op met Hugo de Haan via toernooien@lugiajen.nl

  Hugo de Haan, overige - 21-08-2012

  In memoriam: Rafal Przytula

  In memoriam: Rafal Przytula

  Vanaf de site van de Judo Bond Nederland (JBN) het trieste bericht gelezen dat Rafal Przytula bij een auto-ongeluk is overleden. Przytula was een veelbelovende judoka bij de junioren, met als hoogtepunt een bronzen medaille op de Europese kampioenschappen judo voor junioren in 2003. Rafal Przytula is slechts 28 jaar oud geworden...
  Rafal is lid geweest van Lu-Gia-Jen en onder andere één van onze Nederlands kampioenen. Hij is uit dezelfde lichting als Glenn Bolleboom en Vincent Krijgsman en zij behaalden samen vele successen.
  Namens Lu-Gia-Jen wensen wij de naasten, met name Jarek en Darek, veel sterkte toe bij dit plotselinge verlies. Bij een aantal van ons zal Rafal altijd in onze herinneringen voortleven als een goed judoka en bovenal een aardige jongen die natuurlijk veel te vroeg van ons is afgenomen.

  Fred Krijgsman, overige - 11-07-2012

  Succesvolle-Aikido-examens

  Verheugd kunnen we u mededelen dat tijdens de seizoen-afsluitende Aikido-examens op maandag 02-07-2012, de volgende Aikidoka's zijn geslaagd voor hun diploma;

  Anand Girbaran 6e Kyu

  Bas Gerrits 6e Kyu

  Theo Gijbels 6e Kyu

  Cynthia Bakker 5e Kyu

  Halbe Hibma 5e Kyu

  Peter van Sprundel 5e Kyu

  Voorts zullen er in augustus (een aantal weken na de zomerstop) nog enkele examen-kandidaten aan bod komen.

  Voor nu, allen van Harte Gefeliciteerd en een fijne vakantie toegewenst.

  De examen-commissie

  Jan Brand, overige - 03-07-2012

  Inhaal graduaties (examens) judo

  Op woensdagmiddag 4 juli a.s. wordt van 16:00 - 17:00 uur een inhaalgraduatie gehouden om alsnog graduatie te doen voor de volgende slip of band.

  Fred Krijgsman, overige - 02-07-2012

  Strandtraining Lu-Gia-Jen

  Strandtraining Lu-Gia-Jen

  Maandag 2 juli strandtraining Lu-Gia-Jen (let op! niet te verwarren met de Haaglanden strabndtraining van komende donderdag)
  17:00 uur verzamelen ingang duinen Savornin Lohmanlaan/Laan van Poot.

  Fred Krijgsman, overige - 02-07-2012

  Uitnodiging Aikido Zomerstage

  Graag nodigen we u uit om op zondag 01-07-2012, aan onze Aikido Zomer-stage deel te nemen. Er is namelijk nog plaats voor enkele gemotiveerde deelnemers. Pak dus deze kans, om in de mooiste Aikidojo van Nederland met het Aikido kennis te kunnen maken.

  Uiteraard zijn ook gevorderden van harte welkom op onze Aikido-mat.

  Druk op het Aikido-logo van onze Lu Gia Jen-site, en bekijk onze Aikido-poster voor nadere gegevens.

  Het batig saldo van deze stage, zal voor het goede doel ter beschikking worden gesteld.

  Aikido-groet

  Tot op de Aikido-mat

  Jan Brand, overige - 30-06-2012

  Inhaal graduaties (examens) judo

  Op woensdagmiddag 4 juli a.s. wordt van 16:00 - 17:00 uur een inhaalmogelijkheid geboden om alsnog graduatie te doen voor de volgende slip of band.

  Fred Krijgsman, overige - 20-06-2012

  Graduaties (examens) judo

  Zaterdag 16 juni 2012 ( judoka’s met de witte band t/m bruine slip)
  • 11.00 – 12.00 uur judoka’s 4 en 5 jaar ( zaterdag groep )
  • 12.00 – 13.00 uur judoka’s 6 jaar
  • 13.00 – 14.00 uur judoka’s 7 jaar
  • 14.00 – 15.00 uur judoka’s 8 jaar
  • 15.00 – 16.00 uur judoka’s 9 jaar en ouder

  Maandag 18 juni 2012 ( judoka’s vanaf gele band t/m blauwe band + bruine slip)
  • 17.00 – 18.30 uur judoka’s gele band t/m 9 jaar
  • 18.30 – 20.00 uur judoka’s gele band 10 jaar en ouder + oranje band
  • 20.00 – 21.30 uur judoka’s groen + blauwe band

  Dinsdag 19 juni 2012
  • 20.00 – 21.30 uur senioren

  Fred Krijgsman, overige - 15-06-2012

  Teamwedstrijden Groningen succesvol

  Tijdens het sterk bezette teamtoernooi in Groningen werd met 4 teams meegedaan.
  In de vroege ochtend (05:00 uur vertrek) was het team -15 jaar jongens al present. Hoewel zij de 1e wedsrijd verloren kwamen zij sterk terug en verloren helaas de strijd om plek 3/4.
  Daarna was het de beurt aan de jongens -17 en het mixteam -12. Het team -17 verloor van Kenamju in de 2e wedstrijd maar ook zij kwamen zeer sterk terug en pakte, ondanks het thuisvoordeel, uiteindelijk ook het team van Groningen in de strijd om de 3e plek. Ondertussen was het mixteam -12 al over iedere tegenstander heen gegaan en werd de kortste weg genomen naar het podium met uiteindelijk het kampioenschap als resultaat. Het mixteam -10 jaar zat in een poule met 7 teams. De 1e wedstrijd werd nipt verloren en ook zij startte met de opmars door de overige 5 partijen te winnen. Uiteindelijk resulteerde dit ook in een kampioenschap. Wederom werd getoond dat we over een sterke jeugd beschikken. In het verenigingsklassement moesten we Kenamju net voor laten gaan.
  Alle judoka's nog van harte gefeliciteerd!

  Fred Krijgsman, overige - 11-06-2012

  Naomie Heesen en Wouter Visser geslaagd

  In Wijk bij Duurstede wist Naomie haar diloma als jeugdjudoleraar en Wouter Visser die van judoleraar B te behalen. Beiden van harte gefeliciteerd!

  Fred Krijgsman, overige - 10-06-2012

  Lu Gia Jen Aikido-Zomer-Stage

  Op 1 juli aanstaande zal, zoals te doen gebruikelijk, onze jaarlijkse Aikido-Zomer-Stage plaats vinden.

  We nodigen u derhalve gaarne uit om de datum van deze Stage alvast in uw agenda te noteren, zodat we ook u op onze Zomer-Stage op de Aikido-mat mogen begroeten.

  Druk voor nadere informatie op het Aikido-Logo van onze site, om de door Martin Groeneveld ontworpen Aikido-Zomer-Stage-Poster te raadplegen.

  Tot op de Aikido-mat

  Aikido-groet

  Jan Brand, overige - 05-06-2012

  Aikido Kyu-examens op 2 Juli


  Tijdens onze Seizoen-afsluitende Aikido-training van maandag 2 Juli, zullen er door de Examen-commissie Aikido-examens worden afgenomen.

  Wij wensen de Examen-Kandidaten veel succes!

  De Examen-Commissie

  Jan Brand, overige - 05-06-2012

  Aikido Zomer-vakantie


  De laatste Aikido-training van dit Seizoen, zal op maandag 2 Juli plaats vinden, en de eerste Aikido-training van het komende Seizoen zal op vrijdag 3 Augustus een aanvang nemen,.

  Aikido-groet

  Jan Brand, overige - 05-06-2012

  Nieuwe danhouders

  We kunnen weer een aantal nieuwe danhouders (1e en 2e) verwelkomen.
  1e dan Evelien Berndsen
  2e dan Naomie Heesen / Johan de Vries en Danny van der Linden.
  Allen lieten een goed tot perfect examen zien en waren bijna allemaal voortijdig klaar. Allemaal van harte gefeliciteerd en de club is trots op jullie.

  Fred Krijgsman, overige - 21-05-2012

  Haaglanden jeugdteams 2e en 3e van NL

  In een door de JT Haaglanden supporters omgebouwde oranjevesting begonnen de teams jongens en meisjes -12 jaar fantastisch. De jongens kwamen in de 2e wedstrijd net iets tekort tegen de latere kampioen Hercules, maar in de wedstrijd om het brons was de 5-0 overwinning heel duidelijk.
  De meiden -12 stormde naar de finale en hier was het team van Geelhoed dat er met de winst vandoor ging. De kansen lagen er voldoende, maar ook de laatste seconden tellen.
  De teams -15 jongens redden het niet na een zware loting. Toch kunnen wij de toekomst met deze groep zonnig tegemoet zien. De meiden daarentegen hadden ons al verrast met plaatsing en bleven ons verrassen door voor het brons te mogen judoën. Helaas verloor het team deze wedstrijd met 3-2. Ze waren er dichtbij en ook van hen gaan we volgend jaar weer horen.
  Na afloop een klein feestje gevierd en we kunnen samenvatten dat we ons zowel op sportief gebied als op het sfeermakend terrein (supporters) hebben laten zien. Volgend jaar zijn we er gewoon weer bij.

  John Veldhuizen, overige - 21-05-2012

  Stage Kobujutsu

  Op zaterdag 26 mei 2012 vindt er een stage ryu kyu kobujutsu plaats olv Jan Bezemer en Ed Abrahams. Thema Tekko.
  Tussen 09.00-11.00 uur in de dojo van Lu Gia Jen.Kosten 10 euro pp. Lu Gia Jen leden 5 euro pp aan de de dojo te voldoen.

  Red., overige - 20-05-2012

  Instaptoernooi judo Overbosch mei 2012

  Zaterdag 12 mei 2012 was het dan weer het Overbosch Instaptoernooi, het toernooi voor de beginnende wedstrijdjudoka's.
  Hiervan waren er bij de allerkleinsten 15 inschrijvingen waarvan er 13 zijn op komen dagen; 10 kinderen van Lu-Gia-Jen en 3 van Verburch.
  Van deze eerste groep hebben de volgende kinderen genoeg punten gehaald om een nieuwe JudoBond-badge te verdienen:
  - Vincent van der Stoel; 3x gewonnen met ippon = oranje badge (100+ punten)
  - Jesper Verbeek; 4 wedstrijden waarvan 1 verloren en 3 gewonnen met ippon = oranje badge (100+ punten)
  Jongens goed gejudood en nu doorgaan met trainen en op naar de groene badge (150+ punten)
  De volgende kinderen hebben net geen volgende kleur badge gehaald maar krijgen deze volgende keer reeds bij binnenkomst (=10+ punten):
  - Miguel Fransen; 4 wedstrijden waarvan de eerste verloren en daarna 3x winst
  (2x wa-za-ari en 1x ippon)
  - Julie van Wingerden; 3x gewonnen met ippon maar net niet genoeg punten!
  Sommige andere kleintjes hebben ippons gescoord (Nazir, Max) en anderen hebben niets gewonnen maar wel veel geleerd en gaan de volgende keer zeker wedstrijdjes winnen als ze maar goed blijven trainen. Dit geldt voor Brian, Dinand en Jim; jullie kunnen trots zijn dat jullie er stonden en de volgende keer leggen jullie vast wel een tegenstander op zijn rug!
  Overigens heeft Jim wel zijn blauwe badge gekregen nadat was doorgegeven dat er iets niet klopte aan de puntentelling.
  Bij deze groep heeft Richelle File de 300 punten grens bereikt en kreeg zij dus naast de zwarte JudoBond-badge ook het felbegeerde tegeltje! Gefeliciteerd Richelle en doorgaan zo!

  Bij de volgende groep waren er 10 inschrijvingen waarvan er 9 zijn komen opdagen.
  Helaas heeft er van deze groep niemand een volgend badge gehaald alhoewel er een enkeling wel zeer dichtbij was:
  - Michael van Dijk 3 wedstrijden waarvan 2x winst met ippon en 1x verlies
  - Nicky Fransen 4 wedstrijden en net als broer Miguel de eerste verliezen maar daarna goed teruggekomen en 3x winst (2x ippon en 1x scheidsrechter die besliste)
  - Kyle Poetiray 4 zware wedstrijden; 3x verloren waarvan 1x erg nipt maar ook 1x winst met ippon!
  - Robin Bilkes 3x verloren maar erg goed gejudood zeker als je weet dat hij net in de -15 zit en van onderen aan weer zich op moet gaan werken.
  - Quico van den Berg; 2x winst en 1x verlies……maar stond op 175 punten en zou dus volgens mij zijn blauwe badge moeten hebben gekregen?????
  Gaan we effe checken Quico en anders zeker de volgende keer!
  De anderen waren allen van Vredenburch.

  Omdat de meeste coaches die er gewoonlijk bij zijn (Ian, Shelley, Fred, Hugo, Wouter, Mellissa e.a.) andere verplichtingen hadden waren een aantal jeugdtalenten gevraagd om deze taak op zich te nemen, dit waren Evelien, Emma en Timo en ondergetekende.
  Een groot compliment naar deze jeugdige begeleiders die even moesten wennen maar daarna langs de mat zaten alsof ze dit al jaren deden. Ik hoop jullie ook bij volgende toernooien steeds vaker langs de mat als coach aan het werk te mogen zien evenals andere talentvolle jeugdige judoka’s!

  Sportieve groeten,
  Erik Fransen

  John Veldhuizen, overige - 18-05-2012

  karate wedstrijdtraining vervalt

  Ivm de open rotterdam cup op 12 mei komt de karate wedstrijdtraining van 16.00 - 17.30 te vervallen.

  Kim Hirdes, overige - 12-05-2012

  C1000 zegels voor de jeugddag

  Elk jaar gaan we met de kids van de judo een dagje weg. Dit jaar willen we naar drievliet en nu hebben ze bij de C1000 een actie waarbij zegels(stickers) krijgt bij je boodschappen en met 5 stickers krijg je 5,- korting.
  Als je ze zelf wil gebruiken is dat natuurlijk ook goed, maar als je ons wilt helpen inzamelen--> heel graag!

  Geef je stickers aan mij of als je op de club komt leg ze dan achter de bar.

  Alvast heel erg bedankt.

  Red., overige - 09-05-2012

  SUPPORTERSREIS NK TEAMS 20 MEI

  Op 20 mei doet Judoteam Haaglanden mee aan de finaleronde NK teams te Beverwijk. Hiervoor hebben zowel de jongensteams -12 en -15, als de meisjesteams -12 en -15 zich geplaatst. De heren senioren gaan één dag eerder proberen om in de Hoofdklasse te blijven in Nijmegen.
  In alle categorieën gaan we dus voor het hoogst haalbare en wel het kampioenschap van Nederland.
  Dit jaar organiseren we naar de finales in Beverwijk een supportersreis. De kosten hiervoor bedragen € 20,-- (speciale combiregeling).
  Hiervoor krijgt u het volgende aangeboden:
  - Busvervoer Den Haag – Beverwijk v.v.
  - Haaglanden T-shirt
  - Entree sporthal
  - Veel sfeer
  Let op! Deze aanbieding geldt voor de eerste 60 personen (excl. judoka’s) die zich aanmelden.
  De judoka’s die in de teams (-12 en -15) uitkomen of de voorronde hebben meegedaan gaan uiteraard geheel gratis mee. Zij moeten zich wel aanmelden!
  Aanmelden d.m.v. mail naar: krygsman@ziggo.nl
  De betaling dient vóór 20 mei op de volgende rekening binnen te zijn:
  457392681 t.n.v. Judo Club Lu-Gia-Jen te Den Haag o.v.v. supportersreis 20 mei + namen supporters

  Fred Krijgsman, overige - 09-05-2012

  Geen Aikido op 5 mei 2012


  Het Jeugd-Aikido en de Aikido-examen-training, zullen op zaterdag 5 mei geen doorgang vinden. Het is op die datum 67 jaren geleden dat Nederland werd bevrijd.

  Aikido-groet.

  Jan Brand, overige - 04-05-2012

  Unieke prestatie JT Haaglanden

  In onze eigen dojo werd op 28 april de laatste ronde van de jeugdcompetitie ZH gehouden. Onder de vlag van JT Haaglanden kwamen zowel de jongens al de meisjes -15 goed voor de dag. De jongens wisten hun leidende positie te behouden en werden kampioen. Dit lieten de meiden niet op zich zitten en in de finale tegen Mahorokan maakte Emma Buitelaar het beslissende (volle)punt. Ook zij werden dus kampioen.
  Hierdoor zal JT Haaglanden waarschijnlijk als enige club ooit op het NK op 20 mei in alle 4 de categorieën met een vertegenwoordigend team uitkomen. Dit gaat plaatsvinden in Beverwijk. Dat worden volle bussen!!

  Fred Krijgsman, overige - 29-04-2012

  zaterdag na 12:00 uur geen judotraining

  I.v.m. de jeugdteamcompetitie gaan de judotrainingen na 12:00 uur niet door.
  Natuurlijk mag j wel komen kijken en de teams van JT Haaglanden aanmoedigen.

  Fred Krijgsman, overige - 28-04-2012

  Nog een paar plaatsen vrij !!!


  Hierbij delen wij u mede dat er, m.b.t. de Aikido-Duo-Stage van zondag 29-04-2012 (zie de poster op de site), voor de "last-minute-beslissers", nog een paar plaatsen op de mat beschikbaar zijn. Kom dus naar de mooiste Dojo van Nederland.

  Voorts kunnen de "die-hards" van de Afdeling Aikido, op maandag 30-04-2012
  gewoon komen trainen.

  Budo-groet.

  Jan Brand, overige - 28-04-2012

  Aikido Voorjaarstage op 29 april !!!

  Tijdens de komende Aikido Voorjaar-stage van 29 april 2012, hebben we het voorrecht om Ed Abrahams als Gast-Docent op onze Aikido-mat te mogen begroeten (zie de, door Martin Groeneveld ontworpen, Aikido-poster op o.a. de LGJ-site).

  Het Thema luidt; Bukiwaza, zulks om de positieve effecten van bepaalde wapen-technieken op ongewapende technieken te verduidelijken.

  De Japanse Budo-term "Bukiwaza", kan op meerdere manieren worden uitgelegd (zie daartoe o.a. het LGJ-nieuws van 09-03-2012). Het heeft echter weinig of geen overeenkomst met de "Bukiwuki" (de "Boogiewoogi" uit de danssport), dat is namelijk een geheel ander verhaal.

  Wel is het duidelijk, dat u tijdens deze
  speciale LGJ-Duo-Stage, van harte welkom bent op onze Aikido-mat.

  Het batig saldo van de stage, zal voor het goede LGJ-doel worden aangewend.

  Dus tot 29 april !!!

  Aikido-groet

  Jan Brand, overige - 17-04-2012

  In memoriam Peter Wewengkang

  Op eerste paasdag is sensei Peter Wewengkang overleden. Hij is 63 jaar geworden. Een groot verlies binnen het karate.

  Wij wensen Ramon, Tamara, JKA Nederland en de leerlingen van Karate Do Weng heel veel sterkte.  Kim Hirdes, overige - 10-04-2012

  Lola van Zeijl brons op NK judo -17

  In Tilburg wist Lola van Zeijl in de leeftijdsklasse -17 (40kg) nu wel het brons te veroveren. Een maand eerder lukte dit net niet bij de -15.
  Van harte gefeliciteerd!!!
  Timo van der Meer (+90kg) verloor om brons en werd 5e, Simeon Catharina (-73kg) en Bruno Le Griep (-73kg) werden beiden 7e evenals Erminio Heesen (-55kg).

  Fred Krijgsman, overige - 08-04-2012

  "Paas-Aikido", gaat door !


  Op Goede Vrijdag 6 april en op de 2e Paasdag 9 april, zullen de Aikido-lessen "gewoon" doorgaan.

  Tot op de Aikido-mat.

  Jan Brand, overige - 05-04-2012

  Goede examenresultaten bij het Aikido


  Tijdens de afgelopen Aikido-examens van maandag 26 maart, zijn de volgende Aikidoka op voortreffelijke wijze geslaagd :

  Edina Csullog 3e Kyu

  Guus van de Garde 3e Kyu

  Van Harte Gefeliciteerd met dit mooie resultaat.

  De examen-commissie


  Jan Brand, overige - 04-04-2012

  3 x Nederlands Studenten Kampioen 2012

  In Enschede was het een zeer mooie LGJ dag. In de ochtend wist Iris Boender overtuigend de titel op te eisen door alleen maar fraaie ippons te scoren.
  Dennis moest er hard voor knokken, maar ook hij verdiende de titel in de -81 kg klasse.
  Danny van der Linden kon nu niet achterblijven. Hoewel de druk hoog was wist ook hij de titel in de -73 kg op te eisen. Ook Mark Spijker kwam in deze klasse uit en moest na één nederlaag en overwinning een hansoku make incasseren voor het been pakken.
  Al met al een prachtig resultaat en 3 gelukkige titelhouders. Gefeliciteerd!

  Fred Krijgsman, overige - 25-03-2012

  Teams JTH -12 jaar naar NK

  Twee teams van Judo Team Haaglanden wisten zich afgelopen zaterdag te plaatsen voor het NK dat op 19 mei in Beverwijk zal worden georganiseerd.

  De meisjes tot twaalf jaar pakten met overmacht in sporthal Overbosch de districtstitel.
  De jongens tot twaalf jaar werden tweede achter Nobel.
  Gelet het feit dat alleen de nummers één van de zeven JBN-districten zich voor het NK kunnen plaatsen leek het erop dat het jongensteam dit jaar voor het eerst niet naar het NK zou gaan.
  Als regerend Nederlands kampioen van 2011 hadden zij zich echter al geplaatst, waardoor dit team alsnog de strijd aan kan gaan om de titel te prolongeren.

  John Veldhuizen, overige - 21-03-2012

  tijden 4-seizoenentoernooi lente

  Groep 2004/2005
  weging 08:45-09:30 uur
  aanvang 09:45 uur

  Groep 2006/2007
  weging 10:00-10:30 uur
  aanvang 10:45

  Groep 2002/2003
  weging 11:45-12:30 UUR
  aanvang 12:45 uur

  Groep 2000/2001
  weging 14:15-14:30 uur
  aanvang 15:00 uur

  Fred Krijgsman, overige - 17-03-2012