sluiten

judo evenement

Groot Beuningen JudoToernooi 2019

Afgelopen zondag moesten een aantal van ons alweer vroeg de deur uit voor het Groot Beuningen Judotoernooi, waar anders dan in.....precies Beuningen.
Dat Beuningen (vlakbij Nijmegen) niet naast de de Haagse deur ligt, hebben we gemerkt, een rit van maar liefst circa 1,5 uur wat voor de vroege groep (meisjes: Kiki van Zweden, Richelle File en Femke van Leeuwen) onder leiding van coach Fred Krijgsman betekende dat iedereen weer eens vroeg uit de veren moesten. Dames weging tot 08.45, aanvang wedstrijden 09.15.
In Beuningen wordt gejudood in poules met dubbele eliminatie van meestal 4 judoka's. 2 x verliezen en je ligt er dus uit.
Voor nieuweling en jongkie Kiki (-10 jaar en -28 kg.) haar eerste echte grote uit-toernooi. Behoorlijk spannend zal dat zijn geweest en best lastig blijkt uit de 3 verloren wedstrijden. Geeft niets.....gewoon weer lekker gaan trainen en dan komt het helemaal goed.
De andere twee dames, Richelle (-57 kg.) en Emma (-63 kg.), beiden al meer ervaren als derde jaars -18 deden het beter. Helaas ging Richelle's eerste partij verloren maar wist zij de drie erna te winnen wat haar een mooie derde plaats opleverde. Emma terug van een behoorlijke kneuzing aan de knie, had de dag ervoor al de zware (test)training in Papendal gedaan en kon er geen genoeg van krijgen in Beuningen. 3 x gejudood en 3 x winst dus een mooie eerste plaats.
Daarna was het om 10.30u. de beurt aan -12 judoka Quint Rohde (-46 kg.) die maar met veel overmacht blijft doorgaan met het winnen van al zijn wedstrijden. 2 x winst met ippon en 1 x winst na 3 straffen dus opnieuw een hoofdprijs voor Quint die een mooie beker mee naar huis kreeg.
Na een verdiende pauze voor coach Fred Krijgsman kwamen de -18 jongens de wedstrijdmat op.
Benjamin die het als eerste jaars erg zwaar heeft in de -73 kg heeft ook in Beuningen weer geknokt voor wat hij waard is. De eerste pot verlies maar daarna wel twee x gewonnen. Om de derde plek daarna helaas verloren meer met opgeheven hoofd het toernooi uit. Jouw tijd komt zeker nog Benjamin. Vermelden waard in ieder geval was dat jullie ruim op tijd waren en alle benodigde papieren bij hadden. Komt zeker door mams die erbij was.
De gebroeders Wu, Justin in de -81 kg. en Nicholas in de -66 kg. eindigden allebei met zilver op de tweede plaats. Beiden verloren hun derde wedstrijd. Justin tegen clubgenoot Rens Kroese die voorlopig nog net een maatje te groot is en Nicholas tegen favoriet in die poule Alec Walther van Bushi Arnhem, een sterke tegenstander waar Nicholas wel hard tegen heeft geknokt. Zoals dus eerder vermeld wist Rens al zijn wedstrijden in winst om te zetten, bijzonder is dat Rens een gewicht hoger zat dan hij normaal in judood. Knappe prestatie omdat Rens de vorige dag in Papendal een zware training achter de rug had.
Verder met de broertjes Houwing (Bas en Luc) in de -60 kg.. Beiden wonnen hun eerste twee wedstrijden en moesten dus in de finale tegen elkaar....altijd lastig en dat bleek. Geen scores in de reguliere 4 minuten dus golden score. Spannend ook voor pappa en mamma Houwing die het gevecht vanaf de tribune gadesloegen. In de GS was het vooral Luc die meer aanviel wat resulteerde in twee strafjes voor Bas die nog wel probeerde maar zich uiteindelijk liet verrassen met een klein wazaritje. Luc Houwing 1, Bas Houwing 2. Mooi resultaat, ook zij hadden namelijk Papendal nog in de benen zitten.
Dan waren er nog twee broers namelijk Nicky (-66 kg. iets te zwaar voor -60) en Miguel Fransen (-55 kg.). Nicky dus een gewicht zwaarder en ook een zware training in Papendal achter de rug dus even afwachten. Gelukkig kon hij de stijgende lijn van de laatste maanden volhouden, eerste partij winst, tweede onnodig verloren en daarna opnieuw winst met 2 x wazari....een zware wedstrijd met uiteindelijk toch winst en een laatste partij voor brons. Deze besliste hij zeer snel in winst met ippon dus een derde plek....zeker niet slecht in een zwaarder gewicht. Miguel deed het allemaal wat nonchalanter. Niet scherp in de pakking en minder explosief dan we gewend zijn wist hij toch op de juiste momenten te versnellen en de winst te pakken in de eerste twee wedstrijden. De finale tegen Theunissen van Judo Club Helden was een ander verhaal. Een felle strijd van twee jongens die niet voor elkaar wilden onderdoen. Uiteindelijk weet Miguel de wedstrijd wel te winnen maar het heeft veel kracht gekost en een paar grijze haren bij coach Fred...eerste plek.
Last but not least dan Chris Bourke die al zijn wedstrijden wist te winnen met ippon en dus eerste werd in de -66kg. Jammer dat Nicky zijn tweede wedstrijd verloor anders was het een finale geworden tussen Chris en Nicky.
In ieder geval een succesvolle dag met goed judo en enthousiaste ouders op de tribune en in de zaal.

Verslag en foto's, 17-03-2019

Lu Gia Jen logo
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Tori Open

Tori Open

Judoka's goed op dreef in BelgiŽ.

Verslag en foto's, 20-04-2019

NK judo -15 jaar

NK judo -15 jaar

NATIONALE JUDOTITEL VOOR JESPER VERBEEK.
Klik op de afbeelding voor het verslag.

Verslag en foto's, 19-04-2019

Shihan Piet de Jong overleden

Shihan Piet de Jong overleden

Vanavond bereikte ons het trieste bericht dat Shihan Piet de Jong eerder vandaag na een kort ziekbed is overleden. Piet was de afgelopen vijftien jaar een gerespecteerd en graag geziene judoleraar bij Lu Gia Jen en een voorbeeld voor velen. Hij begeleidde dan-examenkandidaten- soms zelfs als uke- en stond bekend om zijn technisch hoogstaande en immer perfect voorbereide judolessen.
Wij wensen zijn naasten veel sterkte en zullen zijn prettige aanwezigheid op onze vereniging missen.

Verslag en foto's, 18-03-2019

DK judo -15 jaar

DK judo -15 jaar

8 judoka's naar Nederlands Kampioenschap.
Klik op de afbeelding voor het verslag.

Verslag en foto's, 17-03-2019

Goederaad

Goederaad

Medailleregen in Bodegraven.
KLIK op de afbeelding en lees verder..

Verslag en foto's, 26-01-2019

NK judo teams -18 jaar

NK judo teams -18 jaar

GOEDE PRESTATIE GEHAVEND JUDOTEAM -18 JAAR OP NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP.

Verslag en foto's, 08-12-2018

NK judo -15

NK judo -15

Chris Bourke Nederlands Kampioen.

Verslag en foto's, 07-04-2018

Goed internationaal paasweekend judoka's

Goed internationaal paasweekend judoka

Onze judoka's hebben het afgelopen paasweekend internationaal prima gepresteerd. Er was onder meer winst voor Simeon Catharina in de Europa Cup Sint Petersburg en voor Caya de Haan bij de Copenhagen Open. Lees verder....

Verslag en foto's, 15-04-2017

NK -18

NK -18

Nationale titel voor Fleur de Ruijter

Verslag en foto's, 08-04-2017

DK -15

DK -15

Veel judoka's naar NK -15

Verslag en foto's, 25-02-2017

NK -21

NK -21

Simeon voor vierde keer op rij Nederlands kampioen.

Verslag en foto's, 11-02-2017

Matsuru Dutch Open Espoir

Matsuru Dutch Open Espoir

Robert Soen wint Dutch Open.
Zilver voor Caya de Haan en Wladik Dantuma.
Brons voor Fleur de Ruijter, Camiel Roskamp en Bas Houwing.

Verslag en foto's, 14-01-2017

ADIDAS IRJT DAY 1

ADIDAS IRJT DAY 1

ADIDAS INTERNATIONALE RESIDENTIE JUDO TOERNOOI 2016

Verslag en foto's, 12-11-2016

Lotto NK judo

Lotto NK judo

Simeon Catharina pakt zilver op NK senioren.

Verslag en foto's, 01-10-2016

European Cup Juniors

Een knappe tweede plaats voor Simeon in Sint Petersburg

Verslag en foto's, 16-04-2016

NK -18

NK -18

Zilver voor Caya, brons voor Jay

Verslag en foto's, 09-04-2016

Open Tori

Open Tori

Lu Gia Jen succesvol in BelgiŽ

Verslag en foto's, 09-04-2016

NK -15

NK -15

Zilver voor Fleur en Kim, brons voor Rens en Lotte.

Verslag en foto's, 12-03-2016

DK -18

DK -18

12 judoka's naar NK -18

Verslag en foto's, 05-03-2016