sluiten

judo evenement

Goederaad

Na twee weken geleden het Espoir in Eindhoven was er vorig weekend het wat lichter geklasseerde Goederaad Judotoernooi in Bodegraven. Ook lekker dichterbij dus.
Voor diegenen die vorige week snel waren uitgeschakeld (Braziliaans systeem waarbij je na 1x verliezen eruit ligt mits jouw tegenstander de halve finale bereikt) en de overige pupillen is Bodegraven een toernooi waarbij velen wel voor een ereplaats in aanmerking kunnen komen. Er worden namelijk poules gemaakt op basis van niveau, wedstrijdervaring (1ste, 2de of 3de jaars) en precies gewicht. Door de poultjes judood iedereen minimaal 3 wedstrijden, dat is ook wel zo fijn.
Ondanks een over het algemeen dus wat lager niveau was het toch ook opvallend dat er in sommige leeftijd- en gewichtscategorieŽn wel zeer sterke tegenstand was, een erg leuk toernooi dus zeker ook voor de ervaren wedstrijdjongens om dingen uit te proberen

Vanaf 07.30 werd begonnen met de wegingen die daarna gewoon de hele dag doorliepen. Aanvang van de eerste wedstrijden 09.00uur.
Mooie was dat daarna de gehele dag de wedstrijden lekker op tijd begonnen en de poules behoorlijk vlotjes werden afgewerkt.
De prijsuitreikingen werden kort na einde van de poulewedstrijden gedaan dus geen lange wachttijden om de prijzen in ontvangst te nemen. En prijzen die waren er vandaag zeker.

Bij de jongens ging het ongeveer als volgt:
In de -18 begonnen Miguel Fransen en Luc Houwing (beiden -55 kg.) en Ben Goldsmith (-46 kg.). Alle drie wonnen al hun wedstrijden dus drie maal goud voor hen. Super gedaan jongens, jullie harde werken wordt hiermee beloond.
Ondertussen was ook Max Huf gestart (-15/-38 kg.) en die had het lastig in zijn eerste twee wedstrijden (o.a. tegen broertje van Jonathan Jefferies van Top Judo Utrecht die hij uiteindelijk diep in de golden score verloor). Jammer en een een enorme teleurstelling voor Max. Gelukkig lukte het pappa Huf om Max weer de mat op te krijgen en lukte het Max de volgende twee wedstrijden daarna te winnen wat resulteerde in een knappe derde plek. Goed gedaan Max, nooit opgeven en het harde werken wordt echt beloond.
Daarna was het de beurt aan Jens Orie en Nicolas Wu (beiden -18/-60 kg.) die beiden heer en meester waren in hun poules, knap gezien de tegenstanders die knokten voor elke meter. Beiden 4 x winst met ippon.
Ook Matthijs Dicke (-18/-55 kg.) was ongenaakbaar en won alle 4 zijn wedstrijden met ippon.
s'Middags was het de beurt aan Nicky Fransen (-18/-60 kg.) die zich in zijn eerste wedstrijd compleet liet verrassen door een onervaren local die hem hard op de rug wierp. Gelukkig herstelde Nicky zich daarna sterk en zette zijn andere 2 wedstrijden om in ippon (knappe grondtechniek en een mooie worp) waardoor hij in punten alsnog bovenaan kwam te staan en toch goud wist binnen te halen. Goed hersteld dus na een eerste baalwedstrijd en weer 20 punten voor zijn "oranje kaart"
Chris Bourke (-18 en nog net in de -66 kg.), ingedeeld in een behoorlijk pittige poule, begon in zijn poule tegen Kay Nuy. Kay is een bekende en sterke jongen van de Korte waarmee hij traint in Hoogvliet. Van te voren was Chris enigszins benauwd....hij had op Hoogvliet namelijk nog nooit van Kay gewonnen. Dit keer (hoe anders is een wedstrijd dan een training!) wist hij Kay te verrassen aan het einde van de wedstrijd met een van zijn favoriete technieken, een soepel uitgevoerde barai waarmee hij een wa-za-ari op het scorebord zette. Omdat hij een wedstrijd verloor van de latere winnaar behaalde Chris een knappe tweede plek, een knap resultaat gezien het niveau van zijn tegenstanders.
Rens Kroese en Justin Wu (-18/-73 kg.) stonden samen op het podium als respectievelijk nummers 1 en 2. Alle "vreemdelingen" werden genadeloos door hun van de mat af gegooid.......
Bij de kleintjes (-12/-42 kg.) was het Lars Verbeek die het moeilijk had. Ondanks diverse pogingen lukte het Lars niet om zijn tegenstanders te vloeren. Van de 4 wedstrijden wist hij er maar eentje te winnen en eindigde hij als vierde. gewoon doorgaan met trainen en oefenen Lars, dan komen de resultaten vanzelf wel. Broer Jesper, die de week daarvoor een prachtige prestatie (tweede plek) op Espoir had geleverd was niet aanwezig....ook huiswerk is belangrijk!
Hadden we in de -15 ook nog Stan(The Man) van Leeuwen (-46 kg.) en Dinand van der Kruk (-42 kg.), beiden kanshebber voor goud die dag.
Vooral Dinand maakte een kans omdat zijn grootste concurrent, tevens clubgenoot Wladik Dantuma, door een blessure niet mee kon doen. Stan kon de verwachting waarmaken, won al zijn wedstrijden en mocht aan het einde zijn gouden plak in ontvangst komen nemen. Dinand echter verslikte zich echter in zijn eerste tegenstander waardoor hij, na het winnen van de 3 andere wedstrijden op een tweede plaats eindigde. Dit alles onder toeziend oog van Wladik die aanwezig was om Dinand aan te moedigen en wellicht van de nodige tips te voorzien.
Als laatste waren de jongste jongens aan de beurt: Sam Goldsmith (broertje van.....), Matthijs van den Hil en Quint Rohde. Sam en Quint mochten 5x de mat op en wonnen al hun wedstrijden dus goud. Matthijs verloor helaas het derde potje en moest dus tevreden zijn met zilver. Tot zover de jongens vandaag. Al met al niet slecht van de 16 deelnemers, 15 prijzen; 11 x goud, 3 x zilver en 1 x brons. Afgemeld waren Bas Houwing (ziek) en Hein Arendse en Wladik Dantuma (geblesseerd), hopelijk snel weer hersteld!)

Maar hoe verging het vandaag dan de dame(tje)s?
Doordat er voor sommige gewichten wat te weinig dames waren werd er hier en daar wat gezocht naar creatieve oplossingen om er zo voor te zorgen dat de dames toch (voldoende wedstrijden) konden judoŽn.
Zo moest Danielle van den Hil (beiden -15/-48 kg.) eerst in een eigen poule om vervolgens bij de poule van Emma van Leeuwen te worden geplaatst omdat daarin te weinig meisjes waren op komen dagen. Hierdoor werd zij in haar eigen poule eerste werd zij in de poule met Emma tweede....achter ....u raadt het al .....Emma. Knap van beide meisjes dat ze ondanks alles gewoon hun beste judo lieten zien en hun tegenstanders dat hebben geweten.......geen genade.
Vandaag was het ook de kans voor Tessa Schrage (-15/-52 kg.) om te laten zien dat het harde werken bij de Judoschool (topsport via Segbroek College) zijn vruchten gaat afwerpen. Van haar 4 wedstrijden won zij er drie (2 x wa-za-ari en 1 x ippon) en daarmee een verdiende tweede plaats. Nogmaals een prachtige prestatie, het harde werken beloond en een trotse Tessa en paps en mams....super toch.
Bij de dames -18 was er opnieuw sprake van creativiteit in de poules van Julie van Wingerden en Richelle File. Beide dames zijn ingedeeld in poules met meerdere -21 dames. Dat dit een nog iets te groot (krachts)verschil gaf moge blijken uit de resultaten; Richele 3 gejudood en 3 verloren, Julie van de 4 wedstrijden er toch 1 gewonnen dus helaas geen podiumplek maar wel de ervaring .....Respect voor beide dames dat ze de strijd gewoon zijn aangegaan en hun huid duur hebben verkocht.....trots op jullie ladies....gewoon lekker zo doorgaan....jullie tijd komt.....Als laatste willen wij niet vergeten Femke van Leeuwen die tweede werd na 2x winst en 1x verlies.
Van de 6 deelnemende dames/meisjes pakten er dus 4 een podiumplek: 2 x goud en 2x zilver.

Al met al een leuk en qua niveau divers toernooi en.........lekker dichtbij dus snel weer thuis......tot de volgende keer.

Verslag en foto's, 26-01-2019

Lu Gia Jen logo
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Tori Open

Tori Open

Judoka's goed op dreef in BelgiŽ.

Verslag en foto's, 20-04-2019

NK judo -15 jaar

NK judo -15 jaar

NATIONALE JUDOTITEL VOOR JESPER VERBEEK.
Klik op de afbeelding voor het verslag.

Verslag en foto's, 19-04-2019

Shihan Piet de Jong overleden

Shihan Piet de Jong overleden

Vanavond bereikte ons het trieste bericht dat Shihan Piet de Jong eerder vandaag na een kort ziekbed is overleden. Piet was de afgelopen vijftien jaar een gerespecteerd en graag geziene judoleraar bij Lu Gia Jen en een voorbeeld voor velen. Hij begeleidde dan-examenkandidaten- soms zelfs als uke- en stond bekend om zijn technisch hoogstaande en immer perfect voorbereide judolessen.
Wij wensen zijn naasten veel sterkte en zullen zijn prettige aanwezigheid op onze vereniging missen.

Verslag en foto's, 18-03-2019

DK judo -15 jaar

DK judo -15 jaar

8 judoka's naar Nederlands Kampioenschap.
Klik op de afbeelding voor het verslag.

Verslag en foto's, 17-03-2019

Goederaad

Goederaad

Medailleregen in Bodegraven.
KLIK op de afbeelding en lees verder..

Verslag en foto's, 26-01-2019

NK judo teams -18 jaar

NK judo teams -18 jaar

GOEDE PRESTATIE GEHAVEND JUDOTEAM -18 JAAR OP NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP.

Verslag en foto's, 08-12-2018

NK judo -15

NK judo -15

Chris Bourke Nederlands Kampioen.

Verslag en foto's, 07-04-2018

Goed internationaal paasweekend judoka's

Goed internationaal paasweekend judoka

Onze judoka's hebben het afgelopen paasweekend internationaal prima gepresteerd. Er was onder meer winst voor Simeon Catharina in de Europa Cup Sint Petersburg en voor Caya de Haan bij de Copenhagen Open. Lees verder....

Verslag en foto's, 15-04-2017

NK -18

NK -18

Nationale titel voor Fleur de Ruijter

Verslag en foto's, 08-04-2017

DK -15

DK -15

Veel judoka's naar NK -15

Verslag en foto's, 25-02-2017

NK -21

NK -21

Simeon voor vierde keer op rij Nederlands kampioen.

Verslag en foto's, 11-02-2017

Matsuru Dutch Open Espoir

Matsuru Dutch Open Espoir

Robert Soen wint Dutch Open.
Zilver voor Caya de Haan en Wladik Dantuma.
Brons voor Fleur de Ruijter, Camiel Roskamp en Bas Houwing.

Verslag en foto's, 14-01-2017

ADIDAS IRJT DAY 1

ADIDAS IRJT DAY 1

ADIDAS INTERNATIONALE RESIDENTIE JUDO TOERNOOI 2016

Verslag en foto's, 12-11-2016

Lotto NK judo

Lotto NK judo

Simeon Catharina pakt zilver op NK senioren.

Verslag en foto's, 01-10-2016

European Cup Juniors

Een knappe tweede plaats voor Simeon in Sint Petersburg

Verslag en foto's, 16-04-2016

NK -18

NK -18

Zilver voor Caya, brons voor Jay

Verslag en foto's, 09-04-2016

Open Tori

Open Tori

Lu Gia Jen succesvol in BelgiŽ

Verslag en foto's, 09-04-2016

NK -15

NK -15

Zilver voor Fleur en Kim, brons voor Rens en Lotte.

Verslag en foto's, 12-03-2016

DK -18

DK -18

12 judoka's naar NK -18

Verslag en foto's, 05-03-2016