sluiten

judo evenement

NK Judo jeugdteams

NK-teams -12 en -15 meisjes en jongens in Nijmegen (Triavium)

Afgelopen zaterdag was het dan zover: de finaleronde van de jeugdteamcompetitie (NK-teams jongens/meisjes -12 en -15) gehouden in de ijshal Het Triavium in Nijmegen.
De jongens en meisjes van de min 12 (-12) mochten het spits afbijten.
Weging in Nijmegen was al erg vroeg en dus ook de ouders er weer vroeg uit om de jongste judoka’s als team te kunnen laten wegen. Daarna begonnen de kinderen aan de warming-up. Voor sommigen was het de eerste keer dat ze meededen aan zo’n groot toernooi. Best wel spannend om dan in zo’n grote zaal te mogen gaan strijden om het eremetaal! Maar na de peptalk van de coaches Danny, Marc, John, Nova en Jeroen was iedereen er klaar vooor.
Zowel de jongens als de meisjes wonnen hun eerste wedstrijd glansrijk en op de tribune werd er hard gejuicht en gefloten. Kortom de sfeer zat er gelijk goed in die ochtend !
Helaas werd de volgende wedstrijd door beide teams verloren maar gelukkig mochten ze door naar de verliezersronde. Ondanks het feit dat alle jongens en meisjes hun uiterste best hebben gedaan verloren ze ook deze wedstrijd en zat het toernooi er toen op.
De concurrentie bleek dus sterker te zijn maar onze jongste wedstrijd toppertjes hebben in ieder geval een prachtige ervaring opgedaan dus gewoon doorgaan met hard trainen en veel wedstrijdjes doen op allerlei verschillende toernooien, dan komen de resultaten vanzelf wel.
De sfeer bij de kids en de aanwezige ouders zat er in ieder geval goed in wat duidelijk te horen was aan het lawaai vanaf de tribunes toen de jongens, meisjes en ouders van van de -15 kids rond 11.00u. aankwamen voor hun weging.
Ondanks wat strubbelingen kon er uiteindelijk rond 11.30u. dan toch gewogen worden.
Dit tot grote opluchting bij een hongerige Miguel en Chris die niet hadden kunnen eten om in hun gewichtsklasse te kunnen uitkomen (resp. -50 en -60kg.). Direct na de weging gingen de boterhammen en drankjes er dan ook gretig in.
Helaas bleek dat er in de opstelling ook sprake was van een tweetal judoka’s die te licht waren voor het gewicht waarvoor ze waren ingeschreven (Emma -48 en Hein -55kg.).
Was dit nieuw in het reglement en/of had dit van tevoren wellicht bekend kunnen/moeten zijn? In ieder geval aandachtspunt voor een volgende keer voor de technische staf om teleurstellingen een volgende keer te voorkomen. Gelukkig vatten Hein en Emma (en de ouders van beiden) een en ander erg sportief op en wilden zij bij hun teams blijven om mee te doen met de warming-up en om hun teams aan te moedigen in naar wat later zou blijken, zware en rete spannende wedstrijden.
Bij de -15 deden ook 1 jongens- en 1 meisjesteam mee.
Na 3 winstpartijen van onze meisjes uit Den Haag en omstreken (LGJ./Yotosama/JCR.) tegen ArnhemNijmegenCombi team 2 (3-2 winst), Kenamju (4-1 winst !!) en JudoClub Helden uit Limburg (nipt 3-2 verlies), de uiteindelijke nummer twee. De strijd om het brons was tegen de meiden van Mahorakan, een erg sterke tegenstander. Die bleken inderdaad echt een maatje te groot getuige de score van 4-1 verlies.
Enige winstpartij kwam van Isabel van Maren die dit toernooi geen enkele partij weggaf. Dient te worden gezegd dat alle dames uit het team enorm hebben geknokt voor elke wedstrijd en er met name in de wedstrijd tegen Kenamju prachtige worpen te zien waren: Gwen prachtige schouderworp op twee knieën …. ippon, Isabel daarna prachtige heupworp …… ippon, Jessica daarna een prachtige uchi-mata
Ondertussen waren de jongens -15 ook al aan de gang.
Van te voren was de inschatting dat een derde plek al een hele mooie prestatie zou zijn, gezien het sterke deelnemersveld en het feit dat er bij Haaglanden ook wat wisselingen in gewichten hadden plaatsgevonden.
Maar oh oh oh wat hebben onze jongens zich van hun allerbeste kant laten zien. Wissels, judoka´s, trainers en ouders hebben er samen voor gezorgd dat het team wellicht wat boven zichzelf uitsteeg.
Met keihard werken, vechten, elkaar oppeppen, aanmoedigen en ook troosten, hebben we in Nijmegen prachtige judo momenten beleefd en is weer duidelijk geworden waarom het zo fantastisch is en blijft om te mogen deelnemen aan dergelijke team-evenementen: competitie op het hoogste niveau, mooi judo, sportiviteit en niet in het minste geval spanning en emotie alom. En dat het spannend was bij de jongens dat bleek.
Op 1 wedstrijd na (tegen Mahorokan 2), moesten alle wedstrijden tot en met de finale in de vijfde wedstrijd worden beslist bij 2-2.
Tegen Veendam werd in de eerste wedstrijd na een onverwacht verlies van Chris (-60) (overname vol op zijn rug) in een keer spannend nadat ook Milan (-50) had verloren. Gelukkig had Ben (-46) zijn eerste wedstrijd binnengesleept met een prachtige sankaku houdgreep, won Jesper (-66) zijn wedstrijd en besliste Benjamin, in de GS, met een prachtig uitgevoerde satsae de wedstrijd in ons voordeel.
Benjamin, was in Nijmegen een zeer belangrijke sluitpost zo zou blijken, want in de eerste twee partijen was hij het telkens die bij een 2-2 de beslissing bracht. Uitermate knappe prestatie van Benjamin, temeer ook omdat hij sinds een aantal weken pas weer kan trainen na een blessure. Ga zo door Benjamin!!!
De tweede wedstrijd tegen aartsrivaal Kenamju werd binnengesleept door Miguel die langzaam weer terug lijkt van weggeweest en twee mooie wazaris dus ippon scoorde, Chris die ippon scoorde met een verwurging en dus opnieuw Benjamin die oppermachtig was tegen zoon van der Geest. Helaas bleek Stan toch nog last te hebben van een verrekte lies die hij de week ervoor had opgelopen tijdens het Westlandtoernooi bij Mahorokan en zou Ben Goldsmith (nog erg licht voor de -46) de laatste wedstrijden spelen.
Derde pot, de halve finale tegen Mahorokan team 2, waar Haaglanden twee weken ervoor nog van had verloren tijdens de voorronde in Den Haag. Gelukkig liep het vandaag iets anders want nadat Ben de eerste wedstrijd verloor, wonnen Milan (zoveel druk zetten dat tegenstander 3 shido’s kreeg), Jesper same story en Chris na houdgreep met ippon. Het verlies van Benjamin daarna had geen gevolgen en onze jongens hadden boven alle verwachtingen de finale bereikt wat al een hele prestatie was op zich.
In de finale stond Haaglanden tegen het ‘gouden team’ (op 1 judoka na zijn het allemaal nederlands kampioenen) van Mahorokan. Extra spannend natuurlijk want alle jongens kennen elkaar door en door van alle wedstrijden en trainingen.
Ondanks moedige tegenstand geraakte Ben tegen Jochem in een sankaku-houdgreep waar hij niet meer wist uit te komen. Daarna mocht Miguel tegen ex-clubgenoot en judo-vriend Joshua. Van te voren hadden beide jongens tegen elkaar gezegd dat het niet uit zou maken wie er zou winnen maar dat de overwinning opgedragen zou worden aan Clay, hun en onze judo-vriend die wij met z’n allen zo missen … hoe bedoel je emotie. Miguel die na een lange weg terug weer in de buurt van zijn oude niveau begint te geraken kon, ondanks een aanvallende en in zijn pakking dominante Joshua, op zijn beurt toch genoeg druk zetten om gevaarlijk te blijven. Beiden probeerden aanvallen in te zetten die gepareerd werden. Uit het niets toverde Miguel een tomoe-nage tevoorschijn die Joshua, draaiend op zijn hoofd tot bruglanding op zijn zij in eerste instantie een wazari opleverde. Coach Danny had het echter al direct bij het juiste eind; gevaarlijke actie om niet op rug te landen door Joshua en dus hansokumake en ippon Miguel die zijn emoties de vrije loop liet en Joshua huilend in de armen viel. Prachtig judo moment met zoveel ontlading. Helaas lukte het Jesper daarna niet om Tobias te verslaan en kwam de beslissing voor de wedstrijd, na de uchi-mata van Chris tegen Storm van Dijk ….. ippon, weer bij Benjamin te liggen.
Benjamin ging furieus van start en verraste Nederlands kampioen + 66kg. Tommy van der Hoven echt wel maar was niet meer bij machte uit de houdgreep te komen waarin hij wat ongelukkig viel.
Eindstand 3-2 voor wederom kampioen Mahorokan en een verloren finale en een welverdiende en uitermate knappe tweede plek voor ons team van Haaglanden.

Dank aan alle judoka’s, alle coaches en alle ouders die er samen voor hebben gezorgd dat het weer een onvergetelijke dag is geworden.
Speciale dank ook voor Bas Arendse, die alles van dichtbij heeft willen vastleggen op camera. Wilt u alle foto’s bekijken dan kan dit met onderstaande links:
https://www.icloud.com/sharedalbum/nl-nl/#B0E5Uzl7VGRWdHD (-15 jaar) & https://www.icloud.com/sharedalbum/nl-nl/#B0EGrq0zwUJRNF (-12 jaar)

Tot de volgende keer en met sportieve judogroet RE,

Uw razende reporters ter plaatse.

Verslag en foto's, 16-06-2018

Lu Gia Jen logo
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Tori Open

Tori Open

Judoka's goed op dreef in België.

Verslag en foto's, 20-04-2019

NK judo -15 jaar

NK judo -15 jaar

NATIONALE JUDOTITEL VOOR JESPER VERBEEK.
Klik op de afbeelding voor het verslag.

Verslag en foto's, 19-04-2019

Shihan Piet de Jong overleden

Shihan Piet de Jong overleden

Vanavond bereikte ons het trieste bericht dat Shihan Piet de Jong eerder vandaag na een kort ziekbed is overleden. Piet was de afgelopen vijftien jaar een gerespecteerd en graag geziene judoleraar bij Lu Gia Jen en een voorbeeld voor velen. Hij begeleidde dan-examenkandidaten- soms zelfs als uke- en stond bekend om zijn technisch hoogstaande en immer perfect voorbereide judolessen.
Wij wensen zijn naasten veel sterkte en zullen zijn prettige aanwezigheid op onze vereniging missen.

Verslag en foto's, 18-03-2019

DK judo -15 jaar

DK judo -15 jaar

8 judoka's naar Nederlands Kampioenschap.
Klik op de afbeelding voor het verslag.

Verslag en foto's, 17-03-2019

Goederaad

Goederaad

Medailleregen in Bodegraven.
KLIK op de afbeelding en lees verder..

Verslag en foto's, 26-01-2019

NK judo teams -18 jaar

NK judo teams -18 jaar

GOEDE PRESTATIE GEHAVEND JUDOTEAM -18 JAAR OP NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP.

Verslag en foto's, 08-12-2018

NK judo -15

NK judo -15

Chris Bourke Nederlands Kampioen.

Verslag en foto's, 07-04-2018

Goed internationaal paasweekend judoka's

Goed internationaal paasweekend judoka

Onze judoka's hebben het afgelopen paasweekend internationaal prima gepresteerd. Er was onder meer winst voor Simeon Catharina in de Europa Cup Sint Petersburg en voor Caya de Haan bij de Copenhagen Open. Lees verder....

Verslag en foto's, 15-04-2017

NK -18

NK -18

Nationale titel voor Fleur de Ruijter

Verslag en foto's, 08-04-2017

DK -15

DK -15

Veel judoka's naar NK -15

Verslag en foto's, 25-02-2017

NK -21

NK -21

Simeon voor vierde keer op rij Nederlands kampioen.

Verslag en foto's, 11-02-2017

Matsuru Dutch Open Espoir

Matsuru Dutch Open Espoir

Robert Soen wint Dutch Open.
Zilver voor Caya de Haan en Wladik Dantuma.
Brons voor Fleur de Ruijter, Camiel Roskamp en Bas Houwing.

Verslag en foto's, 14-01-2017

ADIDAS IRJT DAY 1

ADIDAS IRJT DAY 1

ADIDAS INTERNATIONALE RESIDENTIE JUDO TOERNOOI 2016

Verslag en foto's, 12-11-2016

Lotto NK judo

Lotto NK judo

Simeon Catharina pakt zilver op NK senioren.

Verslag en foto's, 01-10-2016

European Cup Juniors

Een knappe tweede plaats voor Simeon in Sint Petersburg

Verslag en foto's, 16-04-2016

NK -18

NK -18

Zilver voor Caya, brons voor Jay

Verslag en foto's, 09-04-2016

Open Tori

Open Tori

Lu Gia Jen succesvol in België

Verslag en foto's, 09-04-2016

NK -15

NK -15

Zilver voor Fleur en Kim, brons voor Rens en Lotte.

Verslag en foto's, 12-03-2016

DK -18

DK -18

12 judoka's naar NK -18

Verslag en foto's, 05-03-2016

Antwerp Open

Antwerp Open

Goud voor Caya de Haan in Antwerpen.

Verslag en foto's, 27-02-2016

DK -15

DK -15

17 judoka's naar NK -15

Verslag en foto's, 27-02-2016