sluiten

judo evenement

Soevereincup Lommel

Zondag 8 april was het weer erg vroeg opstaan. Om 07.00 vertrek vanuit Den Haag en in rap tempo naar Lommel voor de Soeverein Cup 2018, een erg sterk toernooi voor onze -15 en -18 judoka’s. Omdat een dag ervoor het NK in Leek was, waren er niet zo heel veel judoka’, in totaal 8 LGJ deelnemers; Miguel Fransen en Max Huf in de -15 en Nicky Fransen, Amadeo Linguran, Bas en Luc Houwing, Nicholas Wu en Tom Buitelaar in de -18.
Systeem wat dit jaar werd gehanteerd was het Braziliaans systeem, dus 1 x verliezen en naar huis mits……………..jouw tegenstander de halve finale haalt.

Miguel, tot nu toe -50kg bleek 400gr. te zwaar dus rennen. Al snel bleek dat hij niet erg gemotiveerd was om in 10 minuten 200gr. eraf te krijgen dus in de -55kg. Eerste wedstrijd tegen een Belgische tegenstander ging Miguel er vanaf het begin stevig tegenaan zoals LGJ coach Erik Smid hem ook had opgedragen; “Jij moet druk zetten” Ondanks een paar pogingen tot lage schouderworpen geen scores, wel controleerde Miguel de wedstrijd redelijk, best knap. Na twee minuten scoorde Miguel met een tomoe-nage een knappe wazari maar lukte het net niet te komen tot een houdgreep. Twintig seconden later scoorde Miguel wel een tweede wazari met een goede ko-soto-maki-komi. Deze techniek hebben ze de afgelopen week ook bij de trainingen veel geoefend. Prima overwinning vond ook coach Smid.
Daarna was het de beurt aan Max die een sterke eerste wedstrijd liet zien. Ondanks een stevige strijd kwam Max eerst op achterstand met 2 shido’s. Daarna nam hij echter het initiatief terug en knokte zich uitstekend terug in de wedstrijd waarbij ook zijn tegenstander 2 shido’s kreeg….gelijke stand dus. Helaas trok Max vervolgens tijdens een grondgevecht (ne-waza) zijn tegenstander over de rugzijde recht naar achteren (verboden gevaarlijke handeling) en hadden de scheidsrechters geen andere keuze dan hansoku-make en uitgeschakeld. Jammer want het had er alle schijn van dat Max de wedstrijd alsnog naar zijn hand had kunnen zetten….In ieder geval wel weer iets geleerd...toch Max.
Miguel’s tweede wedstrijd was tegen een bekende, de Nederlander Viggo v.d. Oetelaar, een sterke tegenstander. Omdat Erik op een andere mat stond te coachen begeleidde collega judoka Luc Houwing langs de kant. Opnieuw een sterk begin waarin Miguel zijn tegenstander wist te overrompelen, sterke pakking en veel druk zetten met aanvallende acties, en goede controle. Als Miguel zijn tegenstander probeert op te tillen, lukt dit maar half en wordt hij overgenomen en op zijn rug gegooid met een o-soto-gari. Verlies en uitgeschakeld na de tweede wedstrijd omdat v.d. Oetelaar namelijk zijn volgende wedstrijd verliest. Wel een beetje balen dus.

Daarna is het de beurt aan de -18 jongens.
Nicky en Nicholas, beiden in de -60 poule (Nicky ook te zwaar voor -55) zitten op tatami 1 in een zeer sterke groep. Nadat beide judoka’s in de eerste ronde zijn vrijgeloot is de eerste tegenstander van Nicky zo sterk dat het hem nauwelijks lukt in zijn pakking te komen en verliest hij de wedstrijd kansloos nadat hij in een houdgreep terecht komt. Omdat zijn tegenstander wel tot de kanshebbers voor de titel behoort lijkt er een grote kans voor de herkansing….helaas zo blijkt, maakt zijn tegenstander in de eerstvolgende wedstrijd een cruciale fout en is het einde toernooi voor Nicky. Dezelfde judoka wint echter daarna wel al zijn wedstrijden en wordt nog derde...extra zuur voor Nicky.
Nicholas treft voor zijn eerste wedstrijd een ijzersterke Engelsman die hem in de eerste minuut vloert met een razendsnelle en zeer lage tai-o-toshi, zijn handelsmerk zal blijken, waarna hij in houdgreep komt te liggen. Zoals gezegd een sterke judoka want direct werkt hij door naar een armklem waarbij Nicholas gelukkig snel weet af te tikken. Nicholas mag door omdat zijn tegenstander alles wint verder en treft in de herkansing in zijn tweede wedstrijd een Belgische tegenstander. Tijdens die wedstrijd lukte het Nicholas nauwelijks de controle over de mouw van zijn tegenstander te krijgen waardoor die uiteindelijk een ippon weet te scoren en Nicholas wordt uitgeschakeld. Daarna hebben we in deze poule nog kunnen genieten van erg mooi en aanvallend judo van de rest.
Op de andere matten waren ondertussen de gebroeders Houwing begonnen.
Luc, terug na een lange blessure aan zijn rug, ging zoals altijd goed de strijd aan maar had het duidelijk zwaar en kwam niet goed in zijn pakking (in zijn eigen woorden k.u.t. pakking).
Zijn tegenstander lukte het uiteindelijk met hangen (soort van hangende o-soto) en wurgen om twee wazari’s te scoren waardoor Luc verloor met ippon. Ook geen herkansing helaas.
Luc baalde er wel een beetje van maar het is natuurlijk ook wel logisch dat hij weer ritme zal moeten opdoen. Wij hebben er alle vertrouwen in dat hij dan langzaam zijn oude vorm weer zal laten zien. Kom op Luuckiiiee.
Bas begint moeilijk aan zijn eerste wedstrijd. Nadat hij tijdens ne-waza wordt omgegooid en er volgens ons een onterechte wazari werd toegekend aan zijn tegenstander voor deze actie wordt hij even later bij het inzetten van een actie zelf overgenomen met een tani-o-toshi en op zijn rug gegooid. Einde wedstrijd….tegenstander geen halve finalist….einde toernooi voor Bas. Zuur omdat diezelfde overname juist een techniek is die Bas zelf ook graag uitvoert op zijn tegenstanders.
Daarna Amadeo en Tom. Amadeo treft in zijn eerste wedstrijd een sterke Belg. In een gelijkopgaande wedstrijd probeert Amadeo een aantal keren te scoren met een schouderworp op twee knieën maar zonder resultaat. Ondanks dat hij iets aanvallender is komt Amadeo toch achter met 2 shido’s. Verder geen scores dus golden score. Daarin hetzelfde beeld, pogingen met schouderworpen en tegenstander die shido krijgt. Uiteindelijk lukt het Amadeo toch de wedstrijd met ippon te winnen.
Tweede wedstrijd tegen de sterke Nederlander Jan Verhoeven. Na een zware strijd geen scores tegen maar een shido’tje achter dus opnieuw golden score. Daarin krijgt Amadeo nog twee shido’s en verlies dus maar zeker geen schande en erg goed partij geboden.
In de herkansing verliest Amadeo de wedstrijd als hij in een grondgevecht een armklem tegen krijgt en moet aftikken. Amadeo is erg teleurgesteld maar alle aanwezigen en coach Erik vertellen hem dat hij het als eerstejaars -18 ontzettend goed heeft gedaan. Amadeo is iemand om de komende jaren in de -18 in de gaten te houden.
En dan opnieuw onder de noemer: “Lest …… best ……. Tom Buitelaar.
De eerste wedstrijd begint hij erg sterk en legt zijn tegenstander zijn wil op. Na ongeveer een minuut krijgt hij een cadeautje van zijn tegenstander die zich vrij simpel omver laat duwen waarna Tom hem ijzersterk in houdgreep neemt: …….ippon.
Daarna komen we een oude bekende tegen: Edi Kucai, voormalig judoka van Gouweleeuw, nu woonachtig in Utrecht, uitkomend voor TopJudo Utrecht. Edi, groot gegroeid en ijzersterke judoka blijkt een maatje te groot voor Tom die na een eigen actie wordt overgenomen met een haakje binnendoor waarbij Tom direct op zijn rug beland. Verlies helaas dus in de tweede wedstrijd. Omdat Tom daarna de volgende twee wedstrijden overtuigend weet te winnen; eenmaal met een perfecte barai (veegactie), prachtige ippon, en eenmaal met nog een zelfde barai maar dan over rechts (wazari) gevolgd door een Koreaanse rol (2de wazari=ippon) wordt hij uiteindelijk zeer verdiend derde. Keurig gedaan!

Verslag en foto's, 08-04-2018

Lu Gia Jen logo
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Tori Open

Tori Open

Judoka's goed op dreef in België.

Verslag en foto's, 20-04-2019

NK judo -15 jaar

NK judo -15 jaar

NATIONALE JUDOTITEL VOOR JESPER VERBEEK.
Klik op de afbeelding voor het verslag.

Verslag en foto's, 19-04-2019

Shihan Piet de Jong overleden

Shihan Piet de Jong overleden

Vanavond bereikte ons het trieste bericht dat Shihan Piet de Jong eerder vandaag na een kort ziekbed is overleden. Piet was de afgelopen vijftien jaar een gerespecteerd en graag geziene judoleraar bij Lu Gia Jen en een voorbeeld voor velen. Hij begeleidde dan-examenkandidaten- soms zelfs als uke- en stond bekend om zijn technisch hoogstaande en immer perfect voorbereide judolessen.
Wij wensen zijn naasten veel sterkte en zullen zijn prettige aanwezigheid op onze vereniging missen.

Verslag en foto's, 18-03-2019

DK judo -15 jaar

DK judo -15 jaar

8 judoka's naar Nederlands Kampioenschap.
Klik op de afbeelding voor het verslag.

Verslag en foto's, 17-03-2019

Goederaad

Goederaad

Medailleregen in Bodegraven.
KLIK op de afbeelding en lees verder..

Verslag en foto's, 26-01-2019

NK judo teams -18 jaar

NK judo teams -18 jaar

GOEDE PRESTATIE GEHAVEND JUDOTEAM -18 JAAR OP NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP.

Verslag en foto's, 08-12-2018

NK judo -15

NK judo -15

Chris Bourke Nederlands Kampioen.

Verslag en foto's, 07-04-2018

Goed internationaal paasweekend judoka's

Goed internationaal paasweekend judoka

Onze judoka's hebben het afgelopen paasweekend internationaal prima gepresteerd. Er was onder meer winst voor Simeon Catharina in de Europa Cup Sint Petersburg en voor Caya de Haan bij de Copenhagen Open. Lees verder....

Verslag en foto's, 15-04-2017

NK -18

NK -18

Nationale titel voor Fleur de Ruijter

Verslag en foto's, 08-04-2017

DK -15

DK -15

Veel judoka's naar NK -15

Verslag en foto's, 25-02-2017

NK -21

NK -21

Simeon voor vierde keer op rij Nederlands kampioen.

Verslag en foto's, 11-02-2017

Matsuru Dutch Open Espoir

Matsuru Dutch Open Espoir

Robert Soen wint Dutch Open.
Zilver voor Caya de Haan en Wladik Dantuma.
Brons voor Fleur de Ruijter, Camiel Roskamp en Bas Houwing.

Verslag en foto's, 14-01-2017

ADIDAS IRJT DAY 1

ADIDAS IRJT DAY 1

ADIDAS INTERNATIONALE RESIDENTIE JUDO TOERNOOI 2016

Verslag en foto's, 12-11-2016

Lotto NK judo

Lotto NK judo

Simeon Catharina pakt zilver op NK senioren.

Verslag en foto's, 01-10-2016

European Cup Juniors

Een knappe tweede plaats voor Simeon in Sint Petersburg

Verslag en foto's, 16-04-2016

NK -18

NK -18

Zilver voor Caya, brons voor Jay

Verslag en foto's, 09-04-2016

Open Tori

Open Tori

Lu Gia Jen succesvol in België

Verslag en foto's, 09-04-2016

NK -15

NK -15

Zilver voor Fleur en Kim, brons voor Rens en Lotte.

Verslag en foto's, 12-03-2016

DK -18

DK -18

12 judoka's naar NK -18

Verslag en foto's, 05-03-2016