sluiten

judo evenement

IPPON TROPHY 2018 ANTWERPEN verslag.

IPPON TROPHY 2018 ANTWERPEN / Zaterdag 24 maart

Een aantal judokaí s, ouders en gelegenheidscoach Erik Smid, reisden zaterdag 24 maart af naar Antwerpen in BelgiŽ voor het Ippon Trophy Internationale judotoernooi editie 2018.
Verdeeld in twee groepen: de lekker vroege ochtendploeg met Stan van Leeuwen, Max Huf, Ben Goldsmith en Wladik Dantuma en de jongedames Emma van Leeuwen en Isabel van Maren en de wat rustiger opstartende middagploeg met Jesper Verbeek, Jens Orie, Chris Bourke en Miguel Fransen.
Was dit voorheen naar het schijnt een zgn. rankingtoernooi (meetmoment) voor de Belgische jeugd, bleek het dit weekend niet heel erg druk maar was de tegenstand wel zeer behoorlijk.
In de oude, sfeervolle en goed aangeklede sporthal (videorefs en prachtig podium) werd gestreden op 3 tatamií s en begonnen na een korte warming-up de poulewedstrijden.
Daarna gingen de nummers 1 en 2 kruisen dus in ieder geval minimaal twee wedstrijden maar vaak meer.
Coach Erik heeft het geweten. Door de afwezigheid van hoofdtrainer Danny van der Linden (zat in Bremen) moest Erik zich af en toe bijna in tweeŽn delen om alle jongeren te coachen. Met wat kunst en vliegwerk lukte dat prima waarvoor Erik: ďHartelijk dank voor jouw technische en tactische aanwijzingen en goede zorgen voor alle jeugdĒ.

Bij de jongens lukte het Stan van Leeuwen met o.a. een schouderworp (wazari) gevolgd door houdgreep (wazari awazet ippon) en Clive Goldsmith (houdgreep na wazari) nog wel de poulefase door te geraken maar beiden grepen in de kruisfinales net buiten de podiumplaatsen. In hun derde wedstrijd gingen ze allebei strijdend ten onder tegen hun Belgische tegenstanders waarbij Stan bij een overname tegen een ippon aanliep.
Erg jammer ook voor Ben die in Antwerpen voor het eerst aan een buitenlands toernooi deelnam en er vooraf dus veel zin in had. Voor Stan opnieuw jammer na wat pech die hij de laatste toernooien had (o.a. uitsluiting van verdere deelname tijdens het districtskampioenschap ZHW wegens een disqualificatie). Kom op Stan, gewoon doorgaan en dan komt het allemaal weer voor de bakker.
Max Huf wist nog wel een zwaarbevochten winst te behalen met wazari na 4 minuten in de golden score maar had daarbij blijkbaar zoveel energie verloren dat hij daarna twee keer verloor en werd uitgeschakeld. Zelfde geldt voor Max, gewoon doorgaan want jij bent hard en goed aan de judoweg aan het timmeren. Grote klasse.
De ochtendgroep had overigens wel prijswinnaars.
Wladik is met veel strijd (altijd) en mooie technieken (eigenlijk ook altijd) uiteindelijk geŽindigd op een eerste plaats door het winnen van al zijn wedstrijden. Hij won in de finale van een sterke Belg, alhoewel de scheidsrechters wel hun best deden zijn Belgische opponent daar waar mogelijk te helpen. Desondanks wederom top gedaan Wladik.
Wat scheidsrechters betrof was opvallend dat beslissingen vaak in het voordeel van de Belgen was maar dat zal wel toeval zijn geweest. Als je je tegenstander gewoon keihard door de mat weet te gooien is er ook geen twijfel mogelijk.
Iets wat Chris Bourke later op de dag nog zou bewijzen tijdens zijn finale tegen de Belgische kampioen van dit moment.
Bij de meisjes was opvallende afwezige Malika Bosdijk (blessure) maar waren Isabel van Maren en Emma van Leeuwen de kanshebbers.
Nadat Emma en Isabel elkaar in de poule troffen (winst voor Emma op shidoís) kwamen de beide damestijgahs (term bedacht door pappa van Maren) na winst in de volgende poulewedstrijd en kruis-halve-finale elkaar daarna opnieuw tegen in de finale nadat Isabel eerst nog een fraaie ippon scoorde met een seio nage op twee knieŽn waarmee zij haar tegenstander vol op de rug smeet. Opnieuw dus Isabel vs. Emma in de finale waarin Isabel uiteindelijk Emma op de knieŽn kreeg met twee wazariís. Mooi podium met een nr. 1 en 2 van Lu-Gia-Jen.

Dan de middaggroep met Jens, Jesper, Chris en Miguel die netjes op tijd konden starten om 12.45u na een zeer ontspannen warming-up.
In een grote poule van 5 judokaís was het toernooi voor Jesper na vier wedstrijden afgelopen. Ondanks een felle strijd verloor hij tweemaal waarvan een van de winnaar van Espoir in januari dit jaar. Jesper was begrijpelijk erg teleurgesteld. Jesper kop op want a.s. weekend in Leek op het NK geldt gewoon weer: ďNieuwe rondeÖ.nieuwe kansen!Ē
Ondanks het tijdstip bleek Jens tijdens zijn eerste partij nog niet wakker. Teveel bij de Ju-Gio kaarten van de heenreis misschien. Een discutabele beslissing in het nadeel van Jens zorgde voor de eerste ippon tegen. Daarna ging het een stuk beter (wat snoeptomaatjes al niet kunnen doen!) Daarna tot aan de finale geen wedstrijd meer verloren. Helaas lukte het in de finale net niet maar een knappe tweede plaats.
Ook een tweede plaats voor Miguel die langzaam probeert terug te werken naar zijn oude niveau door weer goed te trainen. In de poule twee mooie overwinningen tegen zijn Belgische tegenstanders, een door een snelle overgang tijdens mei waza naar houdgreep en de andere met uchi-mata van de mat gegooid.
De laatste poulewedstrijd ging na een bittere strijd helaas verloren met wazari tegen de latere winnaar. In de kruising lukte het Miguel met opnieuw een uchi-mata om de finale te bereiken waar hij opnieuw tegen dezelfde tegenstander van eerder verloor. Had misschien iets meer in gezeten maar door gewoon door te gaan met hard te werken ziet het er best goed uit voor de toekomst. Blijf hard trainen dan komt jouw tijd nog welÖ.
En dan last but not leastÖ.Chris. Laatst zeer overtuigend kampioen van Zuid-Holland geworden in Dordrecht en verder lijkt hij op dit ogenblik alles te winnen wat los en vast zit. Zo ook in Antwerpen waar hij zich met overtuigend (3x ippon) judo tot in de finale knokte. Daarin wist hij ondanks een zeer sterke tegenstander, huidig Belgisch kampioen -60kg. en scheidsrechters die ook echt niet meewerkten, na achterstand met een wazari tochÖ..in de laatste 10 secondenÖ..de wedstrijd te winnen met een prachtige ippon...fantastisch, knokken tot de laatste secondeÖ..geweldige actie.

Na de prijsuitreiking weer vliegensvlug naar huis waarbij de rijstijl van Jaques zich het best laat omschrijven als enthousiast, jeugdig en altijd strevend om weer records te breken net als zijn schaatskampioenen.
Laat mij afsluiten met te zeggen dat we op de tribune hebben genoten van al jullie wedstrijden.
Hierbij ook een oproep aan alle ouders, trainers en begeleiders die meegaan met toernooien om (wedstrijd)verslagen en eventueel fotoís naar mij te verzenden (e.fransen1967@gmail.com) zodat we die zowel op de Lu-Gia-Jen facebookpagina als op de website kunnen plaatsen.

Verslag en foto's, 24-03-2018

Lu Gia Jen logo
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Tori Open

Tori Open

Judoka's goed op dreef in BelgiŽ.

Verslag en foto's, 20-04-2019

NK judo -15 jaar

NK judo -15 jaar

NATIONALE JUDOTITEL VOOR JESPER VERBEEK.
Klik op de afbeelding voor het verslag.

Verslag en foto's, 19-04-2019

Shihan Piet de Jong overleden

Shihan Piet de Jong overleden

Vanavond bereikte ons het trieste bericht dat Shihan Piet de Jong eerder vandaag na een kort ziekbed is overleden. Piet was de afgelopen vijftien jaar een gerespecteerd en graag geziene judoleraar bij Lu Gia Jen en een voorbeeld voor velen. Hij begeleidde dan-examenkandidaten- soms zelfs als uke- en stond bekend om zijn technisch hoogstaande en immer perfect voorbereide judolessen.
Wij wensen zijn naasten veel sterkte en zullen zijn prettige aanwezigheid op onze vereniging missen.

Verslag en foto's, 18-03-2019

DK judo -15 jaar

DK judo -15 jaar

8 judoka's naar Nederlands Kampioenschap.
Klik op de afbeelding voor het verslag.

Verslag en foto's, 17-03-2019

Goederaad

Goederaad

Medailleregen in Bodegraven.
KLIK op de afbeelding en lees verder..

Verslag en foto's, 26-01-2019

NK judo teams -18 jaar

NK judo teams -18 jaar

GOEDE PRESTATIE GEHAVEND JUDOTEAM -18 JAAR OP NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP.

Verslag en foto's, 08-12-2018

NK judo -15

NK judo -15

Chris Bourke Nederlands Kampioen.

Verslag en foto's, 07-04-2018

Goed internationaal paasweekend judoka's

Goed internationaal paasweekend judoka

Onze judoka's hebben het afgelopen paasweekend internationaal prima gepresteerd. Er was onder meer winst voor Simeon Catharina in de Europa Cup Sint Petersburg en voor Caya de Haan bij de Copenhagen Open. Lees verder....

Verslag en foto's, 15-04-2017

NK -18

NK -18

Nationale titel voor Fleur de Ruijter

Verslag en foto's, 08-04-2017

DK -15

DK -15

Veel judoka's naar NK -15

Verslag en foto's, 25-02-2017

NK -21

NK -21

Simeon voor vierde keer op rij Nederlands kampioen.

Verslag en foto's, 11-02-2017

Matsuru Dutch Open Espoir

Matsuru Dutch Open Espoir

Robert Soen wint Dutch Open.
Zilver voor Caya de Haan en Wladik Dantuma.
Brons voor Fleur de Ruijter, Camiel Roskamp en Bas Houwing.

Verslag en foto's, 14-01-2017

ADIDAS IRJT DAY 1

ADIDAS IRJT DAY 1

ADIDAS INTERNATIONALE RESIDENTIE JUDO TOERNOOI 2016

Verslag en foto's, 12-11-2016

Lotto NK judo

Lotto NK judo

Simeon Catharina pakt zilver op NK senioren.

Verslag en foto's, 01-10-2016

European Cup Juniors

Een knappe tweede plaats voor Simeon in Sint Petersburg

Verslag en foto's, 16-04-2016

NK -18

NK -18

Zilver voor Caya, brons voor Jay

Verslag en foto's, 09-04-2016

Open Tori

Open Tori

Lu Gia Jen succesvol in BelgiŽ

Verslag en foto's, 09-04-2016

NK -15

NK -15

Zilver voor Fleur en Kim, brons voor Rens en Lotte.

Verslag en foto's, 12-03-2016

DK -18

DK -18

12 judoka's naar NK -18

Verslag en foto's, 05-03-2016