sluiten

activiteiten evenement

Zomerfestival

Nadat het Zomerfestival eerder op 19 juni vanwege slechte weersomstandigheden werd afgelast en verplaatst naar 4 september zag het er aanvankelijk opnieuw niet goed uit.
Wederom gooiden de weergoden roet in het eten door het op zaterdag opgebouwde festivalterrein, in een niet vaak vertoonde onweersstorm, in de nacht naar zondag vrijwel volledig weg te blazen.
Met behulp van feestgangers van Die Haghe werd met man en macht en gevaar voor eigen leven geprobeerd te redden wat er te redden viel. Het spreekwoord, beter een goede buur dan een verre vriend was hier zeker van toepassing. Korfballers, BEDANKT!
Er kon echter niet worden voorkomen dat er flink wat schade was, zodat we het moesten doen zonder feesttenten.
’s Morgens toen de kruiddampen waren opgetrokken en het terrein weer was gefatsoeneerd werd onder impuls van een wel heel optimistisch bestuurslid-ondanks het feit dat Buienradar.nl anders aangaf- besloten om het gehele festival buiten te laten plaatsenvinden. We zullen zijn naam niet noemen maar zijn initialen zijn FGK. Hij kreeg gelijk en op een enkel buitje na bleef het gelukkig droog.
Lu Gia Jen bestaat dit jaar 55 jaar en in dit kader was het zomerfeest extra opgeleukt met ondermeer livemuziek. Dat begon al vroeg met de Caribische steelband Boys2be die de bezoekers die nog half slaperig en enigszins verdwaasd in het rond liepen, met bruut geweld wakker schudde. Ook de bewoners van de wijk hadden wat aan hun dag en konden een lange zondag tegemoet zien. Na deze officieuze opening van het feest beten de deelnemers aan het judotoernooi het spits af. Gedurende de hele dag werd in verschillende leeftijds- en gewichtsklassen fanatiek maar sportief gestreden om de podiumplaatsen.
Terwijl de kraampjes langzaam werden bezet door de vrijwilligers die hun (zelf bereidde) lekkernijen van over de hele wereld ten behoeve van het goede doel aan de man brachten, was het de beurt van de Pencak silat-afdeling om in een demonstratie hun krijgskunsten te vertonen.
Na afloop was er voor de bezoekers gelegenheid om deel te nemen aan een workshop in deze Maleise zelfverdedigingssport, de jongste loot aan de Lu Gia Jen-stam.
Rond het middaguur werd het festival officieel geopend. Dit gebeurde ondermeer door de uitreiking van het Fight Rightkeurmerk aan Lu Gia Jen door een vertegenwoordiger van het NIVM. Dit keurmerk wordt toegekend aan clubs die voldoen aan zekere eisen op het gebied van het pedagogisch en didactisch gehalte, de sociale en fysieke veiligheid, en hun maatschappelijke betrokkenheid. Vervolgens werden de personenbusjes t.b.v. de G-sporters onderdankzegging aan de vele sponsoren officieel in gebruik genomen. Hoewel het ondoenlijk was ze bij naam en toenaam te noemen- er altijd een risico is er één te vergeten- wordt hun bijdrage aan dit project buitengewoon gewaardeerd.
Inmiddels was een begin gemaakt met het karatetoernooi. Dit onder de klanken van de muziek van zangeres María Magnúsdóttir, het tweede liveoptreden van de dag. Deze in haar eigen (IJs)land wereldberoemde muzikante is al enige tijd judolid bij Lu Gia Jen en zei belangeloos haar medewerking toe. Ook de spelletjes voor de (buurt)jeugd waren van start gegaan en de schminksters maakten overuren. Na spetterende demonstraties van alle Japanse krijgskunsten die Lu Gia Jen biedt stond een Zumbaworkshop op het programma.
Aan deze workshop namen veel bezoekers deel. Slechts één man had het lef te laten zien dat niet alleen vrouwen hevig met hun billen kunnen schudden. We zullen zijn naam niet noemen maar zijn initialen zijn CvZ. Na de laatste workshop van de dag in het Jiu Jitsu was het aan het Haagse muzikantenduo Sir+ om het festival af te sluiten. Zij lieten zien dat als je maar goed genoeg bent, twee gitaren en een bescheiden installatie voldoende zijn om een geweldig optreden te verzorgen. Jammer genoeg begon het te regenen waardoor zij niet de aandacht kregen die ze verdienden. Haast maniakaal liepen de medewerkers in hun kenmerkende blauwwit-geblokte polo’s ogenschijnlijk chaotisch door elkaar om met name de kostbare judomat voor waterschade te behoeden. Toch bleek het een goed geoliede machine die in no-time de boedel veilig stelde.
We kunnen terugkijken op een gezellige en bijzonder geslaagde dag.
Het waren de sponsoren maar voornamelijk de talloze vrijwilligers die deze editie van ons Zomerfestival dankzij hun tomeloze inzet tot een groot succes maakten. Dank hiervoor!!
Enuh, volgend jaar weer……

Verslag en foto's, 04-09-2011

Lu Gia Jen logo
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Oliebollenvolleybal 2019

Oliebollenvolleybal 2019

Zaterdag avond 28 dec 19:30 uur verzamelen we weer voor ons jaarlijks oliebollenvolleybaltoernooi.

Aankondiging, 28-12-2019

Sinterklaasfeest 2019

Sinterklaasfeest 2019

Voor alle kinderen t/m 8 jaar viert de Sint zijn verjaardag bij Lu Gia Jen.

Aankondiging, 30-11-2019

Jeugddag 2019 Drievliet

Jeugddag 2019 Drievliet

Zondag 29 September gaan we met de jeugddag van 4 t/m 8 jaar naar Drievliet.

Verslag en foto's, 29-09-2019

Pyjama Party 2019

Pyjama Party 2019

Super gezellige pyjama party gehad!
De foto's spreken denken wij wel voor zich!
Hopelijk tot volgende jaar =)

Verslag en foto's, 23-02-2019

Paasbruch

Paasbruch

Foto-impressie (klik op de foto)

Verslag en foto's, 31-03-2018

Paasbrunch

Paasbrunch

Wat was het weer gezellig met de kids!
Eerst een half uurtje trainen in de dojo om vervolgens te knutselen en lekker te eten in de kantine.

Verslag en foto's, 15-04-2017

Pyjama Party

Pyjama Party

Bijna 50 kids bleven "slapen" in de dojo.
Slaapzakken race, reis om de wereld, kussen gevecht 1 groot feest. Jullie waren top! Moe maar voldaan.
Hopelijk tot volgend jaar =)

Verslag en foto's, 25-02-2017

Paasbrunch

Paasbrunch

Paasbrunch 4 april schrijf je in op het activiteitenbord!

Verslag en foto's, 04-04-2015

Pyjama Party 2015

Pyjama Party 2015

Bekijk nu de foto's van pyjama party 2015

Verslag en foto's, 21-02-2015

Sinterklaasfeest 2014

Sinterklaasfeest 2014

Wat een geweldig feest was het weer dit jaar.
Dank u Sinterklaas en pieten, hopelijk tot volgend jaar!!!

Verslag en foto's, 29-11-2014

Paasbrunch

Paasbrunch

Paasbrunch was weer een succes!

Verslag en foto's, 30-03-2013

Sinterklaasfeest

Sinterklaasfeest

Sinterklaas was op bezoek en het was feest!

Verslag en foto's, 01-12-2012

Pokeren

Verslag en foto's, 12-03-2011