sluiten

karate evenement

5e open Itosu Kata Kampioenschappen

Op 24juni vond in Waspik het 5e open Itosu kata toernooi plaats. Denise, Sharon, Hazar, Jamie, Colin, Berry, Wesley en Selina ....

Denise was onze eerste en jongste deelnemer van vandaag. Na extra trainingen van haar zus was ze er helemaal klaar voor. Ze liep haar kata heian shodan heel netjes, maar helaas zat Denise in een moeilijke poule. Niveau verschil tussen een witte en groene bander was dan ook zichtbaar wat haar een podiumplaats heeft gekost. Desondanks is ze vastbesloten om hard te trainen en de volgende keer er weer helemaal voor te gaan!

Na Denise was het de beurt aan haar zus Sharon. Ook zij liep haar kata heel mooi, maar zat helaas ook als witte bander met wat minder wedstrijdervaring in een poule met karateka's die een perfecte 'bassai dai' lopen... Dit was overigens vaker aan de orde te zijn deze ochtend.

Colin en Jamie zaten dit toernooi voor de afwisseling eens bij elkaar in de poule. Alle twee begonnen ze sterk en wonnen met hun kata. Maar met wat pech - want het spande er echt om - misten ze tot slot op 1 vlag na een podiumplek.

Hazar was de laatste deelnemer van de ochtendgroep en zat jammer genoeg met hetzelfde probleem als Denise en Sharon. Uiteindelijk was ze afhankelijk van haar eerdere tegenstander om nog een 3e plaats te kunnen halen. Maar deze eerdere tegenstander verloor waardoor het ook voor Hazar over was.

Na de ochtend-prijsuitreiking en de teamkata's hebben Berry, Wesley en Selina zich van hun beste kanten laten zien.
Berry en Wesley deelden voor de gezelligheid een poule met elkaar. Dat zij al wat wedstrijden erop hebben zitten zag je terug. Met heian godan als keuze kata wisten ze de 2e en 3e plek te veroveren!

Selina at last but not least begon met jion. Ze won in het begin overtuigend en dat haalde de zenuwen er gelukkig af. Met empi spande het er tenslotte ook om. Haar tegenstander liep bassai dai en het ging behoorlijk gelijk op. (Wij coaches werden er zelf gewoon zenuwachtig van). Selina verloor op 1 vlag en kon helaas geen deel meer uitmaken van de herkansingspoule.
Maar nu ze voor het eerst empi op een toernooi heeft gelopen is die druk er tenminste af en kan het alleen maar beter gaan de volgende keer.

Aan het eind van de dag konden we met twee bekers en een hoop ervaring weer naar huis.
Alle acht hebben ze vandaag heel erg hun best gedaan en zeker complimenten verdiend!Berry Roelfsema: 2e plaats
Wesley Brehm: 3e plaats
foto's: Kim

Verslag en foto's, 24-04-2010

Lu Gia Jen logo
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Karate examens senioren

Karate examens senioren

20 januari vonden de karate-examens voor senioren plaats.
Na hard werken en zwoegen heeft iedereen een keurig examen laten zien en zijn ze allen geslaagd.

Verslag en foto's, 20-01-2017

Charles Houtman overleden

Charles Houtman overleden

Zaterdag 10 augustus is onze karatetrainer Charles Houtman overleden.
Charles was al enige tijd ziek en verloor een ongelijke strijd.

Verslag en foto's, 10-08-2013

EK

Verslag en foto's, 04-04-2009

NK

Verslag en foto's, 15-03-2009