sluiten

karate evenement

NK karate (JKA)

Op zondag 14maart vond het 37e NK JKA plaats. Vorig jaar nog 14deelnemers van LuGiaJen. Dit jaar gingen we met 5 karateka's naar Eindhoven. En niet zonder succes! Ze behaalden alle vijf een podiumplaats.

Hazar Quedach en Iris den Heyer zaten bij elkaar in een poule (jeugd meisjes). Na spannende eerste rondes - met ietsje stress omdat een anonieme vader heel Eindhoven aan het verkennen was - moesten Hazar en Iris tegen elkaar uit om de eerste en tweede plaats. Hazar won met haar kata en behield hiermee haar titel van vorig jaar.

Bij de cadetten heren was het de beurt aan Colin Spence en Wesley Brehm. Voor het eerst bij elkaar in een poule. Eindelijk eens niet de eeuwig zelfde tegenstanders voor Wesley. Tijdens heian godan ging Colin door zijn enkel. Desondanks ging hij door maar stond iets wankel in de finale en schopte het daardoor tot de 2e plaats.
Dat Wesley blij was met nieuwe tegenstanders liet hij merken en veroverde (net als vorig jaar op het NK) de 1e plek.

Na de EHBO-pauze was Colin in staat verder te gaan en deden hij en Wesley mee aan het onderdeel kumite. Weer kwamen ze tegen elkaar uit in de finale en weer leverde dit goud voor Wesley en zilver voor Colin.

Als laatste liet Selina Jol zien wat ze kon. Deze jongedame behaalde maarliefst 3 medailles! Allereerst in de categorie 'junioren mix kata'. Selina behaalde mooie punten met haar kata jion wat haar brons leverde. Vervolgens haalde ze in de categorie 'dames kata' hogere punten (de zenuwen waren er blijbaar af) en scoorde een 2e plaats. Bij het kumite begon Selina tegen de uiteindelijke winnaar. Maar ze liet in de herkansingsronde zien dat ze niet zomaar opgeeft en met een rake oi-tsuki in het gezicht van haar tegenstander veroverde ze ook hier een derde plaats.

Uiteindelijk dus 3x goud, 4x zilver en 2x brons voor LuGiaJen. Een goed resultaat!
Dat de dames blij waren bleek op de terugweg. Werkelijk elke passerende automobilist moest alle medailles aanschouwen die Hazar, Iris en Selina deze dag hadden gewonnen...

Verslag en foto's, 14-03-2010

Lu Gia Jen logo
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Karate examens senioren

Karate examens senioren

20 januari vonden de karate-examens voor senioren plaats.
Na hard werken en zwoegen heeft iedereen een keurig examen laten zien en zijn ze allen geslaagd.

Verslag en foto's, 20-01-2017

Charles Houtman overleden

Charles Houtman overleden

Zaterdag 10 augustus is onze karatetrainer Charles Houtman overleden.
Charles was al enige tijd ziek en verloor een ongelijke strijd.

Verslag en foto's, 10-08-2013

EK

Verslag en foto's, 04-04-2009

NK

Verslag en foto's, 15-03-2009