sluiten

kobujutsu evenement

NK kobujutsu 2009

NK kobujutsu 2009

Erg vroeg vertrokken 9 LuGiaJen-kobujutsuka s naar Utrecht. Te weten Andras Dobos, Daniel Schader, Jeroen van Mastbergen, Kim Hirdes, Michelle Boek, Rawie Djoegan, Roxana Rouette, Ruth Prelizc en Stendert van Montfoort. Kim was tot en met gister nog ziek maar vanochtend op het laatste moment toch omgepraat door Jeroen om wel te gaan. Of dit van hem een slimme zet was?...

De sporthal was groot (meerdere verdiepingen) en werd vandaag tevens gebruikt voor een taikwando kampioenschap en NK kyokushin karate.

Allereerst was het deze ochtend de beurt aan Michelle die meedeed aan jeugd kata. Haar eerste wedstrijd won ze overtuigend maar helaas heeft ze - nadat we haar best vaak voorbij hebben zien komen - haar 3e plaats moeten afstaan.

Bij de senioren kwam de rest van ons aan bod. Andras had al snel door dat de indeling was gemaakt op volgorde waarin we ons die ochtend hadden aangemeld (wellicht tactisch om daar in de toekomst rekening mee te houden).
Daniel, Rawie, Ruth en Stendert hadden nu pech en lagen jammer genoeg na een ronde uit de wedstrijd. Het systeem was namelijk zo dat je een herkansing kreeg als je in de laatste ronde verloor van de finalisten om zo nog kans te maken op een 3e plek.
Roxana heeft zeker laten zien wat ze kon en kwam daardoor ver, maar kreeg tot haar pech bij "suji no con dai" last van een blackout.
Andras veroverde netjes de 3e plaats. En Jeroen had spijt van zijn beslissing deze ochtend.

Ook bij de dangraadhouders hebben we een paar mooie kata uitvoeringen voorbij zien komen. Allen gefilmd door Andras die zo zijn kobujutsu-studiemateriaal uitbreidt.

Na het onderdeel kata was het tijd voor team kumite. Toen Kim er niet tussen bleek te staan kreeg ze te horen "we hebben je naam doorgekrast, want de poule is oneven en je niveau is toch te hoog... volgend jaar beter" ?? huh?
De anderen lieten zich gelukkig niet uit het veld slaan en begonnen aan de comprehensive / 15 basics. Bijna was het gegil van de kyokushin karateka s aan de andere kant niet meer te horen door het contactgeluid van de wapens.
Jeroen en Ruth begonnen sterk en wonnen unaniem van hun tegenstanders. Evenals Andras en Rawie. Helaas was Jeroen iets in de war van de last minute partner- aanvaller/ verdediger-wissel waardoor ze geen finale plek meer behaalde.
Ook de teams Michelle + Daniel en Roxana + Stendert liepen de finaleronde mis. Andras en Rawie daarentegen lieten zich niet kennen en samen werden zij 1e.

Aan het eind was het nog even wachten op de kyukushin karateka s die het podium eerst in gebruik hadden. Het was een erg gezellige dag, in een (te) warme sporthal met veel prijzen voor Lu Gia Jen:

kata kyugraden senioren
1e Kim Hirdes
2e Jeroen Mastbergen
3e Andras Dobos

team kumite kyugraden
1e Andras Dobos en Rawie Djoegan

foto' s in afwachting...

Verslag en foto's, 13-12-2009

Lu Gia Jen logo
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

NK Ryukyu Kobujutsu

NK Ryukyu Kobujutsu

Frits de Nijs en Jeroen van Mastbergen Nederlands kampioen Kobudo!

Verslag en foto's, 07-12-2013