sluiten

aikido nieuws

Meer

evenementen

Lu Gia Jen logo
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

AIKIDO - Zelfverdediging door harmonie

Aikido Workshop

Het Aikido Is ontwikkeld uit één van de oudste Japanse verdedigingskunsten van de Samoerai

Aikido kun je zien of ervaren als bewegingskunst, filosofie en zelfverdediging. Het onder controle brengen van de aanvaller staat voorop en de geoefende Aikidoka beschikt over vele mogelijkheden om dit doel te bereiken.  

Het is in de praktijk een zeer plezierige budovorm (Japanse krijgskunst) voor jong en oud, man of vrouw. Het ontbreken van het wedstrijdelement zorgt ervoor dat er geen sprake is van winnen of verliezen. Je maakt gebruik van de kracht en snelheid van de  aanval(ler), door deze vloeiend te neutraliseren.

Aikido biedt de ideale combinatie van fysieke inspanning en mentale concentratie. Het werkt naast zelfverdediging aan zelfvertrouwen en zelfontplooiing.Verder levert het de regelmatige beoefenaar veel voordelen op zoals fitheid en flexibiliteit. Een combinatie van spierkracht en energetische kracht. Je komt in balans, lichamelijk en geestelijk. 

Aikido JBN logoAIKIKAI-logoWil je meer over Aikido te weten komen?
Kijk op sites als  WikipediaAikido Journal en Aikiweb.
Lu Gia Jen is aangesloten bij de Judo Bond Nederland,
die ook landelijke Aikidostages organiseert.
 

 

AIKIDO BIJ LU GIA JEN

Bij Lu Gia Jen beoefenen we Aikikai Aikido. Voor de jeugd hebben we de Aikido Kids Class (zie hieronder). Volwassenen trainen op maandag-, en vrijdagavond van 20:30 tot 22:30, en een specifieke wapentraining op woensdagavond van 18:30 tot 20:00. Verder is de examentraining op de zaterdag van 17:30 tot 18:30, na de Aikido Kids Class. Wil je een keer meedoen? Dan ben je van harte welkom op de vrijdagavond en stuur even een berichtje aan "Aikido (Jan Brand)" via de contact pagina. Neem een judopak mee of anders een prettig zittende trainingsbroek en een t-shirt.


Aikido introductiecursusafb JB aikido LGJ

Nieuwsgierig... maar je wilt niet direct lid worden? Ieder halfjaar gaat er een 10-weekse Aikido Introductiecursus van start. Op maandag 12 januari 2015 start een nieuwe Aikido introductiecursus voor volwassenen! Klik hier voor het digitale inschrijfformulier. In 10 lessen leer je de grondbeginselen van Aikido, waaronder de basisbewegingen, enkele basistechnieken, valbreken, rollen en gebruik van wapens. Mocht je hierna besluiten te blijven kun je direct mee draaien met de reguliere lessen op maandag- en vrijdagavond.

 Voor de kosten hoeft u het niet te laten want deze zijn slechts € 30,-! Je hebt nog geen speciale kleding nodig, dus mocht je geen aikido-/judopak hebben, een trainingsbroek met t-shirt volstaat prima.

 

 •   Alles op een rijtje:
 •  • Kosten: € 30,-*
 •  • Duur: 10 lessen
 •  • Dag: maandag
 •  • Tijd: 20.30 - 21.30 uur
 •  • Eerste les: 12 januari 2015
 •  • Laatste les: 16 maart 2015
 •  • Nodig: of aikido-/judopak of makkelijk zittende kleding
 •  • Locatie: Dojo Lu Gia Jen


Aanmelden kan via het digitale inschrijfformulier. Betaling contant, bij aanvang eerste les. Voor vragen kun je contact opnemen met Martin Groeneveld: zie de folder (klik hier) 
  (*Bij instroming zijn de kosten 3 euro per resterende week plus 3 euro administratiekosten.)

Aikido Kids Class

Aikido leert de kinderen zelfdiscipline, zelfvertrouwen en omgaan met anderen in een atmosfeer vol plezier en respect voor elkaar. Ki en Aikido training wordt gecombineerd om kinderen te leren hun volledig potentieel te benutten. Belangrijker nog, het is veel plezier! 

Aikido bij Lu Gia Jen is voor kinderen van 5-6 t/m 15 jaar. Lestijd: zaterdag van 15.30 tot 16.30u: Juniors, tot 17.00u: Seniors en tot 17.30u: Seniors+. Zie de folder voor meer informatie. (gratis proeflessen!)


 

Ontmoet onze sensei: Jan Brand, 6e dan.

Jan BrandJan Brand, 6e Dan Aikido, beoefent reeds 45 jaar met ziel en zaligheid Aikido en geeft sinds 1982 Aikidoles in binnen- en buitenland. Hij was leerling van Nobuyoshi Tamura Shihan, daarnaast was hij totaal 2 jaar uchi deshi bij Morihiro Saito Shihan in Iwama, Japan, die hem persoonlijk in januari 2001 de 5e Dan toekende, voor zijn toewijding en inzet voor het Aikido. Daarnaast volgde hij vele stages bij grootmeesters als Seiichi Sugano Shihan. Om zijn inzicht in Budo te vergroten, beoefent Jan tevens Jodo, Iaido, en Kobudo. In mei 2008, werd Jan Nederlands kampioen Jodo in de gecombineerde 3e en 4e Dan klasse.

Al deze invloeden komen terug in de lessen van Jan, waarin het traditionele Aikido van O-Sensei Morihei Ueshiba, de grondlegger van Aikido, centraal staat. Jan besteedt veel aandacht aan basistechnieken en ook wapentraining komt regelmatig aan bod.

Als kind deed Jan aan worstelen en kreeg hij les van meervoudig Nederlands kampioen Jan Kabbedijk. Jan werd ook Nederlands kampioen gewichtheffen in 1965 en veroverde vijf keer de nationale titel bij het powerliften. Hij beoefende ook lange tijd Judo.

Jan werkte 20 jaar op de Nederlandse koopvaardij, 10 jaar in het zwemonderwijs en 10 jaar voor de overheid als arbeidsconsulent en medewerker juridische zaken. Jan houdt van tuinieren, stijldansen en klassieke muziek. Hij vind inspiratie en innerlijke kracht in de vrije natuur.

LERAREN

Jan Brand (Brando Sensei), 6e dan

Martin Groeneveld, 3e dan

Jozsef Barkaszi, 2e dan

Links

Aanbevolen Aikido-site http://www.ai-ki- do.nl
Aikido Nederland http://www.aikidonederland.nl/
Aikido "Musubi" de Bollenstreek http://www.musubi.nl/
Aikikai Foundation Tokyo http://www.aikikai.or.jp/eng/index.htm
Judo Bond Nederland | Aikido http://www.jbn.nl/aikido/cDU381_Aikido.aspx
Aikiweb Aikido Informatie http://www.aikiweb.com
Aikido Nederland http://www.aikidobode.nl.
Ki Aikido Nederland http://www.kiaikido.nl
Iwama 1991 "Vijf Sterren Hotel" http://youtube.com/watch? v=7arChz7SEsE&feature=related
Aikido verzamelgids http://aikido.verzamelgids.nl
Lijst van Aikidotermen http://www.mountaincoastaikikai.com/aikido_glossary.html
Encyclopedie van het Aikido http://www.aikidojournal.com/encyclopedia.php
Kingfisher Woodworks http://www.kingfisherwoodworks.com/
Aankondigingen van stages gegeven door Brando Sensei. https://www.flickr.com/photos/martward/sets/72157622875312120/de tail/
Jeugd-Aikido-Lessen bij Lu Gia Jen http://www.youtube.com/watch?v=P2gNS-ZJ- ik&feature=player_de
Aikido Benefiet Stage Lu Gia Jen http://youtube.com/watch? v=SG8XktcGsP8
Aikdo vechtsport.pagina.nl http://vechtsport.pagina.nl